Управляващата дясна коалиция в Австрия втвърди тона в антиимигрантската си

...
Управляващата дясна коалиция в Австрия втвърди тона в антиимигрантската си
Коментари Харесай

Канцлерът на Австрия разкритикува имиграцията „без граници“

Управляващата дясна коалиция в Австрия втвърди тона в антиимигрантската си линия, откакто афганистанец се призна за отговорен за нападението с нож против четирима души във Виена.

"Ясно е, че доста неточности са били позволени през последните няколко години във връзка с имиграционната политика и политиката за даване на леговище. Имиграцията без граници е в основата на доста проблеми, пред които сме изправени ", се споделя в изказване на австрийския канцлер Себастиан Курц, заяви Нова телевизия.

"Точно поради това ние втвърдихме нашите правила за даване на леговище ", съобщи вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе, водач на крайнодясната "Австрийска партия на свободата ". Заподозреният за нападението против четирима души във Виена е 23-годишен претендент за леговище. Той атакува първо стара двойка и щерка им на 17 години, които излизали от ресторант на комерсиална улица. После атакува различен афганистанец на няколко метра по-нататък. Един от ранените - мъжът от атакуваната двойка - е в съществено положение. Останалите са отвън заплаха за живота.

Нападателят бе задържан малко след офанзивите. Той сподели, че е наркоман и че е работил по този начин, тъй като е нападателен и неудовлетворен от живота, само че че нямал никакви политически претекстове. Нападателят сподели още, че познавал афганистанеца, който ранил и че двамата имали спор за дрога.

Миграционният въпрос бе в центъра на акцията за австрийските избори предходната есен. В резултат на миграционната рецесия през 2015 година - 2016 година в Австрия, страна с 8,7 милиона души население, бяха регистрирани над 150 000 претенденти за леговище, което е 2 % от популацията.

Управляващата коалиция, спечелила над 60 % от гласовете, предприе ограничения за ограничение на даването на леговище и за ускорение на процедурите за експулсиране. Нападенията в Австрия, в които са забъркани мигранти, са релативно редки, само че някои от тях получават необятен отзив. Полицейски статистики демонстрират, че процентът на закононарушенията измежду новопристигналите надвишава междинното равнище за Австрия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР