Управляващата десноцентристка партия Ново единство спечели най-много гласове на вчерашните

...
Управляващата десноцентристка партия Ново единство спечели най-много гласове на вчерашните
Коментари Харесай

Партията Ново единство спечели най-много гласове на изборите за Европейски парламент в Латвия

Управляващата десноцентристка партия " Ново единение " завоюва най-вече гласове на вчерашните избори за Европейски парламент в Латвия, съобщи ТАСС, като се базира на латвийската осведомителна организация ЛЕТА.

Според ЛЕТА е осъществено броене на 90 % от бюлетините. " Ново единение " печели над 26 % от гласовете. На второ място е отстояващата ползите на рускоезичното население на Латвия социалдемократическа партия " Съгласие " с към 18 % от гласовете. След " Съгласие " се подреждат дясната партия " Всичко за Латвия! - Отечество и независимост " с над 16 % от гласовете, " За развитие/За! " с над 12 % от гласовете, непредставената в Народното събрание партия " Руски съюз на Латвия " с над шест % и центристкият опозиционен Съюз " Зелени и фермери " с над пет % от гласовете. Това са политическите сили, преодолели съществуващата в латвийското изборно законодателство преграда от пет %, които имат късмет да излъчат представители в Европейския парламент, съобщи Българска телеграфна агенция.

Най-малко двама от латвийските евродепутати ще бъдат излъчени от " Ново единение " и " Съгласие ", по един от " За развитие/За! " и " Руски съюз на Латвия ". Неясна до този миг остава ориста единствено на едно от местата, което ще бъде заето от представител на Съюза " Зелени и фермери " или на " Ново единение ".

Общият брой на евродепутатите от Латвия е осем. Избирателната интензивност на изборите за Европейски парламент бе над 33 % (повече от 473 000 от имащите право на глас).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР