Управляваща Партия на справедливостта и развитието (ПСР) може да потърси

...
Управляваща Партия на справедливостта и развитието (ПСР) може да потърси
Коментари Харесай

Ердоган допусна възможността за коалиция след предсрочния вот


Управляваща Партия на справедливостта и развиването (ПСР) може да потърси някакъв тип съдружно решение, в случай че не успее да завоюва устойчиво болшинство в Народното събрание. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от „ Хюриет дейли нюз “.

Последните допитвания до публичното мнение сочат, че Ердоган може би ще завоюва втори президентски мандат, само че на втория тур, до момента в който успеха му на парламентарните избори остава несигурна.

„ Ако имаме по-малко от 300 места, тогава можем да потърсим вид за коалиция ”, сподели президентът в изявление за радиостанция "Крал ФМ". Той добави, че опцията за това са „ доста, доста дребни ”.

Въпреки това самият факт, че през днешния ден Ердоган позволява опцията за съдружно ръководство, приказва за огромна смяна в неговото мислене от май насам. Тогава той отхвърли всевъзможен вид за коалиция.

„ Новата система няма да разреши да бъдат образувани обединения ”, сподели тогава Ердоган. „ Президентът и неговия или нейния екип ще ръководи страната за 5 години ”, добави той.

Очаква се към 60 милиона турски жители с право на глас да отидат до урните на 24 юни, с цел да гласоподават по едно и също време за президент и парламент, като гласовете и за двете ще бъдат слагани в един плик. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР