Управлява ли се България на автопилот? Кризите в страната се

...
Управлява ли се България на автопилот? Кризите в страната се
Коментари Харесай

България през 2020 г.: Всичко е в ръцете на Господ - и здравето, и ТОЛ-а

Управлява ли се България на автопилот? Кризите в страната се множат, само че съгласно държавното управление нещата са под надзор.
Една от най-обсъжданите и противоречиви тематики, които непрестанно се въртят в общественото пространство е тази за внедряването на тол системата. Другата " вайръл " тенденция на мислите в страната ни е заплахата от ковид.
Според някои казусът се корени във взетите или невзети ограничения, а съгласно други в основаването на нервност. На тези проблеми обръща внимание юристът Явор Божанков, ръководител на Асоциацията на рециклиращата промишленост в България и народен представител от Българска социалистическа партия.
" От месеци брат ми се обажда да ме пита какво става с тол системата. В обезверен опит да си приведе активността в синхрон със закона. Или каквото там е останало от него.
Не съм специалист в региона, само че пробвам да схвана. Убеждавам се, че никой не знае какво става.
Нещата от 2019 се развиват горе долу по този начин: АПИ разгласи, че ще събере 1 млрд и 200 млн лева от ТОЛ такси. Властта ни даде обещание хубави пътища.
От началото на 2019г. запитвам: кой ще заплати, кои пътища включва системата, по какъв начин ще ценообразуват и по какъв начин ще таксуват превозвачите? Насреща - подвигат плещи. Предположих, че или не знаят какво вършат, или крият от народните представители проектите си. Към днешна дата се оказа първото. Все отново някакви компании направиха много пари.
От тогава до през днешния ден прогнозите на АПИ претърпяха стотина корекции. Гневни превозчвачи вървят при Борисов. Последният поглежда тавана и взема решение кой ще заплаща, за кои пътища, какъв брой, по кое време и по какъв начин. Този " екпертен " метод стана систематичен и всеки месец имаше някакви промени. След всяка смяна брат ми се обажда и пита: " Това последно ли е? ".
Такъв диалог организирахме през вчерашния ден. Попита ме по какъв начин е допустимо, дни преди влизане в действие на ТОЛ системата да не е ясно какъв брой ще плащаме за GPS устройства, да вземем за пример.
До 26.02 цената за такова устройство беше 15-тина лв. на месец наем. Това беше ПОСЛЕДНО.
Днес 27.02. Поредната среща на Борисов - регулаторът на всички въпроси, Алфа и Омега, последната инстанция преди страшния небесен съд. ТОЙ разгласи, че превозвачите въобще няма да заплащат за GPS устройствата. Така реши и че селата към София няма да заплащат винетки, тъй като гласоподават за кмет на София. Сега всички жители в област Велико Търново питат от къде накъде пък те ще заплащат винетки. Трудно ми е да обясня, че над закона има Бойко Борисов и всичко зависи по какъв начин му стои брадата по отношение на ретроградния Меркурий. Наистина е мъчно за правист.
Звъня на брат ми и му споделям, че ПОСЛЕДНО тия устройства май няма да се заплащат.
А той отговори: " Вече сключих контракт за две години. Ще ги заплащам. "
Изводи:
- Върховенството на закона в България е врата в полето.
- ГЕРБ са тотално неспособни с хиляда отлагания да вкарат обикновена ТОЛ система.
- Българите не осъзнават, че живеят в страна с блокирали витално значими държавни структури и нямат нищо срещу да оставят бъдещето си в ръцете на един човек и неговото въодушевление. Най-любопитно, не го съдят, когато се проваля, а одобряват, че даже им взема решение проблемите, които неприятните комунисти са забъркали през 47-ма.
- Оставам оптимист, че българите сме просто търпеливи, а не изцяло изгубени.
- Дайте Copy - Paste на това за рецесии с вируси, къщи, Брутният вътрешен продукт. Все ще важи ", написа Божанков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР