Управлява ли България правилно кризата, в която се намира? Това

...
Управлява ли България правилно кризата, в която се намира? Това
Коментари Харесай

Нигяр Джафер: Медиците се изтощиха

Управлява ли България вярно рецесията, в която се намира? Това запитване насочи заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от Движение за права и свободи доктор Нигяр Джафер към здравния министър проф. Костадин Ангелов по време на днешните разисквания в пленарната зала, съобщи БГНЕС.

Здравният министър взе участие в съвещание по искане на опозицията, където дружно с депутатите разисква политиките на държавното управление в областта на опазването на здравето по време на пандемията от COVID-19.

„ Безпрецедентната рецесия – здравна, икономическа, обществена и финансова, накара света да разсъждава по различен метод, отвън коловозите “, стартира изявлението си доктор Джафер.„ Системата прегрява. Вчера имаше декларация на експертите по здравни грижи, които споделят, че са на прага на професионалното прегряване. Хората се изтощиха. Ние не чакаме от вас чудеса във връзка с човешките запаси, тъй като това е проблем, заложен от десетилетие. Но и в този момент не виждаме стъпки за това да се взема решение казусът за специализацията на дефицитните за българската система фрагменти “, упрекна тя ръководещите.

От парламентарната естрада тя насочи и други въпроси към проф. Костадин Ангелов. „ Смятате ли, че са съответни реакциите на властта с прехвърлянето на отговорност към районите? Вчера регионален шеф се обади и сподели, че той не желае да носи тази отговорност и да приема пълномощия, които дори по закон не са му написани “, настоя тя за отговор.Според нея обаче най-важният въпрос през днешния ден е различен, а точно:

„ Защо при 7 болни, даже безсимптомно, страната беше затворена, а при 1300, които регистрира осведомителната система всеки ден, ограниченията наподобяват по-либерални? Това са въпроси, на които чакат въпрос и лекарите, работещи в системата “, счита доктор Джафер.

Тя изиска и повече уточнения от здравните управляващи по отношение на финансирането на лечебните заведения, давайки за образец честите апели за дарения на храна, маски, дезинфектанти или лабораторни апарати, които обикалят из обществените мрежи. От Движение за права и свободи желаеха и доклад за това по какъв начин се разходват 500-те млн. лв., които трябваше да ръководи логистичния щаб. Какво ще предприеме здравният министър проф. Костадин Ангелов, с цел да реши възходящият проблем с дефицита на медици в пандемията, разгласи самият той на брифинга на НОЩ малко по-рано през днешния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР