Управленската криза в Българското национално радио е на път да

...
Управленската криза в Българското национално радио е на път да
Коментари Харесай

Андон Балтаков е новият директор на БНР

Управленската рецесия в Българското национално радио е на път да завърши, Съветът за електронни медии (СЕМ) избра през днешния ден Андон Балтаков за нов общоприет шеф на радиото.  Новият началник на БНР е утвърден с 4 гласа " за " и един " въздържал се ", оповестиха от националното радио.

В конкуренцията за прибързано овакантилия се пост участваха шестима претенденти: Жени Гаджалова, Антон Митов, Андон Балтаков, Митко Димитров, Даниела Манолова и Александър Велев. Всички те показаха в два следващи дни от началото на тази седмица своите концепции.

При първото гласоподаване през днешния ден нито един от тях не събра нужното болшинство от три гласа при гласуването, след което вотът бе още един, с което бе излъчен и новият общоприет шеф

Двама от претендентите в конкуренцията Андон Балтаков и краткотрайно изпълняващият длъжността общоприет шеф на Българското национално радио Антон Митов получиха еднакъв брой гласове при първото гласуване- по два. Според членовете на Съвет за електронни медии Антон Митов познава в дълбочина настоящата обстановка в радиото и преценят неговото разбиране, че гарантирането на публицистичната самостоятелност е най-важната стъпка за подсилване на доверието на аудиторията, а пък концепцията на Андон Балтаков ги завоюва с това, че те я дефинираха като съвременна, блестяща, беше емфатичен неговият голям опит във водещи международни медии, както и визионерското му мислене.

На първо гласоподаване Андон Балтаков получи гласовете на членовете на Съвет за електронни медии Бетина Жотева и Галина Георгиева, Антон Митов тези на Розита Еленова и ръководителя на медийния регулатор София Владимирова.

Членът на Съвет за електронни медии Ивелина Димитрова пък отдаде своите желания на различен претендент - Митко Димитров.

До избора на нов общоприет шеф на публичното радио се стигна, откакто през октомври предходната година Съвет за електронни медии приключи предварително мандата на Светослав Костов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР