Управлението за перспективни изследователски проекти към Министерството на отбраната на

...
Управлението за перспективни изследователски проекти към Министерството на отбраната на
Коментари Харесай

Самолет кошер - новото въздушно оръжие на САЩ

Управлението за перспективни проучвателен планове към Министерството на защитата на Съединени американски щати (DARPA) задвижи план за създаването на военно-транспортен " аероплан кошер ", пригоден за стартиране и кацане на десетки дребни безпилотни летателни устройства.

Предполага се, че " летящият самолетоносач " ще бъде издигнат въз основата на съществуващите военно-транспортни самолети C-130 Hercules.

Идеята на американските военни експерти е самолетът да оборудван и да бъде платформа за политане на огромен брой дронове с разнообразни функционалности. Това би разрешило на самобитния " аероплан кошер " да взема решение по едно и също време няколко задания на бойната авиация - от събирането на разследваща информация до унищожаването на радарни уреди и други наземни цели.

С създаването на този план ще се заеме компанията General Atomics Aeronautical Systems, позната на необятната аудитория със своята продукция като безпилотното летателно устройство Predator. Компанията дружно с друга такава - Dynetics, би трябвало в средносрочна вероятност, до година да показа пълностоен първообраз на " аероплан кошер ", кадърен да показва опциите на плана.

Дроновете Gremlin би трябвало да бъдат релативно евтини за произвеждане и обслужване, а също по този начин универсални по своите функционалности.

Предвижда устройствата, оборудвани с бомби, радари и камери, да могат да придвижва до 60 кг товар на към 500 километра разстояние. Всеки дрон ще може да се употребява до 20 пъти, осведоми express.co.uk.

 Снимка 332038
Източник:

Стратегията за потреблението на " самолета кошер " допуска излитането на дроновете зад тила на ударната бойна формация. Освен това ръководството на безпилотните устройства ще може да се реализира освен самолета база, аи от изтребители, настоящи директно на фронтовата линия като F-22 или F-35.

Според специалистите, успеваемостта на това оръжие не е в свръхточността на дроновете, а в тяхната повсеместност, ниска цена и опцията за оперативно предаване на ръководството близо да бойните дейности.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР