Управлението за гражданска авиация на Оман (УГА) заяви в четвъртък,

...
Управлението за гражданска авиация на Оман (УГА) заяви в четвъртък,
Коментари Харесай

Оман отвори въздушното си пространство за израелски граждански самолети

Управлението за гражданска авиация на Оман (УГА) съобщи в четвъртък, че въздушното пространство на арабската страна ще бъде отворено за всички цивилен превозвачи, ход, който ще разреши на израелските самолетни компании да употребяват саудитско-оманския кулоар , с цел да понижат времето за полети до Азия.

Саудитска Арабия, която сходно на Оман няма публични връзки с Израел по-рано съобщи, че ще, само че израелски публични лица споделиха, че коридорът не може да бъде въведен, до момента в който Оман не даде единодушието си.

" Прилагайки интернационалните и локални условия против дискриминация при работа с цивилен самолети, Управлението за гражданска авиация удостоверява, че въздушното пространство на султаната е отворено за всички превозвачи, които дават отговор на условията за прехвръкване ", се споделя в изказване на УГА в " Туитър ".

Израелският външен министър Ели Коен благодари в четвъртък на владетеля на Оман султан Хайтам бин Тарик ал-Саид и го разказа като " историческо решение, което ще редуцира маршрута до Азия, ще понижи разноските за израелците и ще помогне на израелските самолетни компании да бъдат по-конкурентоспособни ".

Израелският народен транспортьор " Ел Ал " съобщи, че с изключение на съкращаването на актуалните времена на полетите, в този момент ще изследва опцията за разкриване на нови направления до Австралия и рестартирането на полетите до Индия.
 ОАЕ приключват протеста против Израел
ОАЕ приключват протеста против Израел

Това разрешава да бъдат подписани търговски и финансови спогодби сред двете страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР