Управлението за енергийна информация към Министерство на енергетиката на САЩ

...
Управлението за енергийна информация към Министерство на енергетиката на САЩ
Коментари Харесай

EIA прогнозира експорта на LNG от САЩ през 2019 г. да се увеличи два пъти - до 8,9 млрд.куб фута/д


Управлението за енергийна информация към Министерство на енергетиката на Съединени американски щати (EIA) заяви, на 10 декември, че чака потенциалът за експорт на полутечен природен газ от Съединени американски щати да се усили повече от два пъти през 2019 година, заради реализирането на плановете за стартиране на нови линии за втечняване.
Според данните, американските планове за полутечен природен газ ще доближат потенциал от 8,9 милиарда куб фута дневно (Bcf/d) към края на 2019 година Това ще подреди страната на трето място в света след Австралия и Катар.

Сега потенциалът е за 3.6 милиарда куб фута дневно и се чака да нарасне до 4,9 млрд.куб фута дневно (37.2 милиарда куб м / год.) когато ще влязат в комерсиалната употреба две нови линии за втечняване - на терминала Corpus Christi на Cheniere Energy в Тексас и терминала Sabine Pass в Луизиана.

До края на 2019 година потенциалът за експорт би трябвало да доближи 8,9 милиарда куб фута дневно ( ден (92 милиарда куб м годишно), като се има поради двете линии в Corpus Christi, и трите линии за втечняване при LNG терминала при Cameron в Луизиана за 14,95 млн. т / година, първите две линии на оборудването за полутечен природен газ в Тексас за 15 млн. т/ г и всички 10 дребни модула за втечняване в оборудването за полутечен природен газ на остров Elba Island в Georgia за 0.33 млн. т/г.

Износът на полутечен природен газ съгласно EIA ще да доближи приблизително 2,9 милиарда куб фута дневно - еквивалентно на 30 милиарда куб м / год., или към 21,75 млн. т / год. през 2018 година и ще нарасне до приблизително 5,2 милиарда куб фута дневно през 2019 година от пуснатите в употреба линии и да се усили до оперативни равнища.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР