Управлението се прикрива зад красиви опорки Допълнителните транзитните такси на

...
Управлението се прикрива зад красиви опорки Допълнителните транзитните такси на
Коментари Харесай

Румен Радев: Допълнителните транзитните такси на руски газ ще фалират „Булгартрансгаз“

Управлението се прикрива зад красиви опорки

Допълнителните директните такси на съветски газ ще доведат до депитализация и банкрут на „ Булгартрансгаз “. Това сподели президентът Румен Радев във връзка решението на управялаващите да вкарат спомагателни директни такси за съветски газ.

Заради решението през вчерашния ден Унгария и Сърбия излязоха с обща декларация и обясниха, че стъпката слага под риск енергийната сигурност на двете страни. Миналият петък България вкара изключителна такса върху преноса и преноса на съветски природен газ през нейна територия в размер на 20 лв. на мегаватчас.

Президентът съобщи, че ръководещите би трябвало да кажат чии ползи обслужват, тъй като това не са публичните. Той добави:

„ За каква европейска взаимност приказват ръководещите, щом протягат ръка на Унгария -  страна – член на Европейски Съюз, съдружник и сътрудник в НАТО, вложител. Засегната е из Сърбия. Управляващите не осъзнават, че преноса и превоза минава през тези две страни. Започналото примирие в обществото с некомпетентността и скандалните решения дава все по-голяма убеденост на ръководещите, че могат да вършат на единствено вътре, само че и на открито – да погазват европейски правила, подписани към този момент контракти и да се бъркат в суверенни решения на други страни ”.

По тематиката с продажбата на „ Лукойл “ Радев разяснява, че тайната подготовка на продажбата е индикатор, че смяната се случва на мрачно.

„ Без разговор, без осведоменост на обществото по толкоз значим въпрос и без разбор на последици. Управляващите дължат отговор каква орис плануват на рефинерията, на Бургаския район, на енергетиката и стопанската система “, добави президентът.

„ Управлението се прикрива зад красиви опорки. Зад тях виждаме тъмните хрумвания от тъмния сюжет на записа. Имаме прикрито ръководство по сюжет от записа. Сценарий с цената на тежки деструктивни взаимни отстъпки, на нарушение на базови европейски правила, на опрощаване на грехове, на политическо избелване. Няма по какъв начин да съм част от този сюжет “. Така президентът Румен Радев отговори на нападките от държавното управление. По думите на президента разговорът би трябвало да отстоява националния интерес, сигурността и благосъстоянието на обществото, а не преследването на котерийни ползи. Според Радев точно ръководещите са почнали война с президентската институция.

„ В момента те зоват за разговор, само че всички виждаме, че това не е протегната ръка за партньорство. В същото време упорстват за конституционни и законови промени, с които тотално да осакатят пълномощията на президентската институция, с цел да не може тя да е коректив за безчинствата на властта. Такова двуличие не го разбирам ”, акцентира президентът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР