Управлението на времето е важно умение, от което се нуждаят

...
Управлението на времето е важно умение, от което се нуждаят
Коментари Харесай

5 съвета как да научим децата да следят времето си

Управлението на времето е значимо умеене, от което се нуждаят както на възрастните, по този начин и на децата.

Експертите са открили, че децата, които знаят по какъв начин да ръководят времето си — които имат качеството, известно като „ самодисциплина “ — реализират по-голям триумф в живота, без значение от това дали става дума за колежа или за кариерата, пишат специалистите от „ Приобщи се “.

ВИЖТЕ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ 10 ИДЕИ, КОИТО ЩЕ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) УЛЕСНЯТ КАТО РОДИТЕЛИ

Повечето деца се нуждаят от помощ, с цел да се провеждат деня си рационално. Добрата вест е, че това е умеене, което може да бъде преподадено и научено.

Във видеото вижте кои са думите, с които наскърбяваме децата без да осъзнаваме

Ето пет метода, посредством които да помогнете на вашето дете да придобие уменията за ръководство на времето:

1. Създайте „ фамилна линия на времето “

Използвайте дълга хартиена лента, с цел да създадете линия на времето за цялото семейство. Дайте опция на всяко от децата да запише значимите събития през всяка година от живота си, да вземем за пример „ Тръгнах на детска градина “ „ Падна ми първото зъбче “, “„ Имам си коте “. Това упражнение ще помогне на децата да получат ясно чувство за времето и за миналите години.

От съответно към нереално мислене

Как да се оправим с нарасналата двигателна интензивност при децата

2. Подгответе лист „ Навреме “

Запишете на лист хартия главния график за образователните дни на детето си - пробуждане, обличане и закуска и така нататък
Поставете листа върху хладилника или на стената в спалнята на детето – на място, където то елементарно ще го вижда. Това ще покаже на децата какви са значимите неща денем и ще им помогне да имат по-добра визия за времето. (А защото графикът им е в писмен тип, може би ще имате по-малко разногласия за това по кое време е време за лягане!)

3. Намалете времето пред синия екран

Телевизията е едно от нещата, които лишават най-вече време на децата (нека си признаем и за възрастните също). Определете дружно с детето какъв брой часа седмично ще гледа телевизия. Прегледайте с него справочника с телевизионните стратегии и обсъдете кои стратегии може да гледа, накарайте го да запише шоу стратегиите, дните и часовете, след което поставете листата покрай тв приемника. Това ще помогне да детето да осъзнае по-добре какъв брой часа прекарва пред екрана, ще го научи на отговорност по отношение на времето за гледане на телевизия и може даже да освободи в графика му време за други занимателни занимания.

10 лесни стъпки за щастливи деца

Как да изградим добра самокритика в детето си

4. Използвайте таблица със отговорностите

Това умеене е изключително значимо за децата, които към този момент вървят на учебно заведение. Накарайте детето да направи таблица и да попълни в нея всички свои отговорности, да вземем за пример нареждане на масата в 17:30 ч. или подготовка на домашните в 19:30 ч. След това го поущрете да отбелязва всяка изпълнена задача.

5. Използвайте таблица с домашните

Накарайте детето да направи таблица с домашните си и да попълни в нея всички домашни работи, които би трябвало да съобщи от понеделник до петък. След като завърши с всяка домашна работа, то може да слага отметка до нея в таблицата. Това учи децата по какъв начин да наблюдават крайните периоди и отговорностите си.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР