Управлението на времето е един много важен механизъм, който определя

...
Управлението на времето е един много важен механизъм, който определя
Коментари Харесай

България засича Председателството с швейцарска точност

Управлението на времето е един доста значим механизъм, който дефинира присъединяване на Швейцария в председателството на Съвета на Европейски Съюз.

С тези думи Н.Пр. Денис Кнобел, дипломат на Швейцария у нас , откри церемонията за дарението на реставрираните часовници в НДК. Кнобел съобщи, че часовниците са една доста значима част от Швейцария и страната му е горда с направеното.

Стенните часовници " Омега ", предмет на подаяние от едноименната швейцарска компания, още веднъж красят Централното предверие на НДК, както през 1981 година

Със съдействието на Швейцария са предоставени още шест нови часовника за залите три и шест , в които се организира Българското европредседателство на Съвета на Европейски Съюз.

Двата стенни часовника в Централно предверие на НДК с марка " Омега " са част от достоверния интериор на постройката. Това са единствените електронни часовници от този тип в Източна Европа, непокътнати до през днешния ден. Те са сложени там през 1981 година при построяването на постройката и са подарък от компанията - производител на едни от най-популярните марки часовници в света.

Часовниците са настроени на брюкселско и българско време и по този метод " Омега " се трансформира в марката-часовница, която публично отброява времето на Българското председателство.

Възстановяването на двата часовника в Централно предверие кореспондира с желанието на управлението на НДК да работи по посока на оптимално възобновяване на истинския тип на постройката по думите на изпълнителният шеф на НДК Ангел Митев.

" Когато приказваме за часовници, става въпрос за време и обичаи, които са най-важни ", посочи ръководителят на шефовете в НДК Борислав Велков и показа, че всички културни системи и обичаи съществуват с помощта на своите обичаи и всичко, което е в тях.
Той добави още, че в НДК има часовникар, който е назначен на щат, с което се демонстрира неповторимото отношение към всичко, което е основано в двореца до този миг.

Часовниците " Омега " са част от достоверната часовникова система на НДК, която включва 120 часовника в цялата постройка . Много от нефункциониращите часовници бяха сменени с нови по време на ремонтните действия. Часовниците в НДК са с вградена GPS система и се сверяват по Гринуич. Част от механичните регистрират с изключение на точното време, също и дата, както и ден от седмицата. Всички те се ръководят от така наречен часовници-майки, които се намират в особено помещение в Двореца и са под непрекъснато наблюдаване.

Швейцарските часовници " Омега " са едни от най-реномираните в света. Компанията е учредена през 1848 година от Луи Бранд и от този момент до ден-днешен е измежду най-известните международни марки. Часовници Omega употребяват Олимпийските игри, американската и английската армии, NASA. Марката е непроменяемо на ръката и на паметния кино облик Джеймс Бонд от 1995 година насам. Сега към този момент и НДК се подрежда измежду ползвателите на Omega.

На представянето на дарението участваха ръководителят на шефовете на НДК Борислав Велков, изпълнителният шеф на културната институция Ангел Митев, ръководителят на " Омега " за България " Емануела Гюлиян и посланикът на Швейцария Денис Кнобел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР