Управлението на водните ресурси е една от областите, в която

...
Управлението на водните ресурси е една от областите, в която
Коментари Харесай

Пловдив и Израел ще си сътрудничат за управлението на водните ресурси


Управлението на водните запаси е една от областите, в която община Пловдив и посолството на Израел в България ще обменят опит и ще си сътрудничат в бъдеще. Това стана ясно на среща сред кмета Здравко Димитров и дипломат Йорам Елрон. Вече са инициирани диалози по тематиката и с представители от разнообразни министерства. Намерението е висококвалифицирани специалисти от Израел да обменят опит с български експерти, най-много за понижаване на загубите на питейна вода, също и за използване на технологии за замяна на остарялата водна инфраструктура.

Здравко Димитров срещна дипломата с дългогодишния проблем с водоснабдяването на града. „ За мен е извънредно значимо да реша този въпрос за пловдивчани. Затова и планът за каскада „ Въча “ е един от целите в моя мандат “, сподели той и добави, че счита да сложи тематиката на дневен ред пред постоянното държавно управление.

Кметът изясни, че планът е включен в Плана за интегрирано развиване на общината (ПИРО), дружно с градската железница и Околовръстното шосе. Очакванията му са и през новия програмен интервал да може да се разчита на европейско и държавно финансиране, належащо за реализирането на плановете.

Негово превъзходителство показа, че Пловдив е знаково място за еврейския народ, който пази загатна за избавените от лагерите на гибелта български евреи.

По време на срещата, в която взеха присъединяване и заместник-кметовете Стефан Стоянов и Йордан Ставрев, бяха припомнени и сполучливо осъществените взаимни планове в региона на културата като и двете страни показаха планове за задълбочаване на връзките в тази посока.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР