Управлението на Върховния комисар на ООН за бежанците e потресено

...
Управлението на Върховния комисар на ООН за бежанците e потресено
Коментари Харесай

В ООН са потресени от гибелта на нови 200 мигранти в Средиземно море

Управлението на Върховния комисар на Организация на обединените нации за бежанците e потресено от известията за гибелта на над 200 емигранти край либийските крайбрежия през последните няколко дни. В публикувано в четвъртък в Женева заявление се приканва международната общественост да засилва избавителните интервенции в Средиземно море, съобщи БГНЕС.
Комисариатът счита, че би трябвало " да се обезпечи (на незаконните емигранти - бел. ред.) отбрана в страната на първото леговище " и да се дават " различни пътища за бежанците в Либия, опитващи да пресекат морето ".
Комисарят Филипо Гранди, който оглавява това ведомство на Организация на обединените нации, акцентира, че " в никакъв случай не е била толкоз незабавна задачата да се потърсят дълбочинните аргументи (за емиграцията - бел. ред.), да се подобрят изискванията в Либия и другите страни по маршрута (на емигрантите - бел. ред.), да се обезпечи безвредна опция и постоянно да се избавят хората в морето.
Припомняме, че по данни на Организация на обединените нации броят на удавилите се в Средиземно море от началото на годината бежанци и емигранти е надвишил 1000 души. Според Международната организация за емигрантите, от 1 януари в страните от Европа, главно в Италия, по море са пристигнали над 40 000 души.
Основен директен път към Европа през Средиземно море е Либия. Според локалните управляващи там се намират към 700 000 очакващи прекачване емигранти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР