Управлението на риска е в основата на добрата киберзащитаИ най-доброто

...
Управлението на риска е в основата на добрата киберзащитаИ най-доброто
Коментари Харесай

Paysafe: Сигурността е комуникация преди всичко

Управлението на риска е в основата на положителната киберзащита

И най-хубавото софтуерно средство не може да реализира резултат, когато хората не са наясно с правилата на отбраната, уточни  Карлос Кордова Ниеволд от Paysafe

Сигурността е връзка и създаване на взаимоотношения. Огромната част от пробивите в сигурността са дело на индивида, по тази причина взаимоотношенията сред хората са в основата на положителната – или пък компрометираната – отбрана. Така разсъждават в Paysafe – един от най-големите разработчици на виртуални платежни средства.

Карлос Кордова Ниеволд, основен чиновник „ Информационна сигурност ” в Paysafe, приказва за сигурността по време на Четвъртия районен конгрес по киберсигурност и киберпрестъпност за страните от Югоизточна Европа, проведен от Международната академия за образование по киберразследвания, ГДБОП и IDC България.
още по тематиката
„ Анализът на сигурността е като рентгенова фотография: човек желае да разбере къде нещо не е наред; когато пациентът е при доктора, той не може да разчете рентгеновата фотография, само че лекарят му изяснява всичко. Същото е и с отговорника по сигурността и ръководещите организацията. „ Затова е доста значимо да си приказваме, да си поддържаме връзка, да построяваме връзки между тях ”, показа Ниеволд.

Управлението на риска е в основата на положителната киберзащита. Тук още веднъж общуването е от фундаментално значение. „ Важно е да преведем ИТ рисковете на езика на бизнес рисковете, да артикулираме техническите проблеми по метод, понятен за не-специалистите по ИТ ”, сподели Ниеволд. Това още един път акцентира значимостта на връзката и построяването на взаимоотношения.

„ Хората са най-важните, когато става дума за сигурността. Имаме доста технологии и артикули, само че не те, а верните хора с верните процеси са значими за сигурността ”, акцентира Ниеволд. И най-хубавото софтуерно средство не може да реализира резултат, когато хората не са наясно с правилата на отбраната. Ако те не схващат какво би трябвало да вършат и какво не, какво би трябвало да наблюдават, защо да внимават и по какъв начин да реагират в дадени обстановки, няма по какъв начин да има сигурност в която и да е организация.

Обменът на опит също е от огромно значение. Като специалист по сигурността, Ниеволд непрекъснато пътува и организира срещи с екипи на компанията. Понякога в залата има по 200 индивида, от време на време – по 15, споделя той, само че без значение от това най-важното е събирането, говоренето, разискването, общуването…

„ Всеки има роля за сигурността и всеки има отговорност за нея. Затова е значимо да сядаме дружно, да обсъждаме, да си приказваме, да се свържем между тях. И, несъмнено, да се учим един от различен ”, заключи Ниеволд.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР