Управлението на Кирил Петков, 56-ият министър-председател на България, скоро ще

...
Управлението на Кирил Петков, 56-ият министър-председател на България, скоро ще
Коментари Харесай

С какво Кирил Петков ще остане в историята

Управлението на Кирил Петков, 56-ият министър-председател на България, скоро ще остане в историята.

Но с какво ще бъде запомнен?

Премиерът се оказа изумителен отличник – завоюва всички отрицателни ранглисти.

- Кирил Петков се оказа първият български политик, който още като претендент за длъжностен министър, прегази Конституцията.

Когато се оказа, че има двойно поданство – българско и канадско, Петков не си призна, а самоуверено излъга. Още тогава се прояви тази негова линия, която ще участва и по-нататък в дейностите му – да чете законите, както му отърва и да лъже, без да му мигне окото.

- Кирил Петков стана първият министър-председател в демократичната история на България, който бе свален с избор на съмнение - на 22 юни.

До него се стигна, откакто тлеещите съвсем от началото на мандата на държавното управление на четворната коалиция напрежения сред „ Продължаваме промяната “ и „ ИТН “ излязоха нескрито.

- Кирил Петков бе първият министър председател, опитал се внезапно да завие държавния транспортен съд, като скъса всички връзки с Русия, без да държи никаква сметка за последствията.

Правителството му прекъсна контракта с " Газпром ", обричайки страната на медиатори и на галактически цени на синьото гориво. И тук още веднъж лъсна неистина – оказа се, че газът, който получаваме още веднъж е съветски, само че доста по-скъп от досегашния, тъй като е получен по комплицирана скица – продаваме на Турция два танкера американски газ и получаваме техен съветски газ по „ Турски поток “.

Освен на съветския газ, кабинетът „ Петков “ разгласи война и на съветските дипломати. На 28 юни България разгласи за личност нон грата 70 чиновници на съветското посолство у нас - освен дипломати, само че и механически и поддържащ личен състав. Новината заяви като първенец самият Петков. Това му костваше премиерския пост, тъй като в антируския си порив, министър председателят (вече в оставка) не съобрази, че неговата гръмовна вест няма да хареса на съдружника му в ръководството – Българска социалистическа партия. И реакцията на водача на партията Корнелия Нинова не закъсня: „ Кирил Петков не може и да си помисля да е министър-председател повече на тази страна! “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия. Така и се случи. Кирил Петков повече в никакъв случай няма да стане български премияр, а задача на идващите държавни управления е да се опитат да балансират българо-руските връзки.

- Въпреки клетвите си, че ще се бори с корупцията по високите етажи на властта, държавното управление на Петков не съумя да вкара в пандиза нито един корупмиран, макар размахваните от Google описи за хора, които може би имат нещо общо със подозрения за колупция.

-Но пък за пръв път в най-новата ни история водачът на опозицията се оказа зад решетките, отново по разпореждане на Кирил Петков. На17 март. т.г. вътрешният министър Бойко Рашков направи неблаговиден опит да уличи в незаконосъобразни дейности някогашния министър председател и ръководител на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-късно бе оправдан от съда.

- Кирил Петков като министър председател се забърка с корпорацията „ Джемкорп Холдингс Лимитед “ с желание да й налее 1 милиарда $ в ущърб на националните ползи. На всичкото от горната страна английският „ Файненшъл Таймс “ уличи корпорацията във връзки с съветски олигарси и хора от близкия кръг на съветския президент Путин.

- Петков е първият министър председател, който безусловно „ счупи страната “, като блокира редица значими институции. В желанието си бързо да овладее всички основни схеми, държавното управление на Кирил Петков обезглави в нарушаване на закони и Конституция стратегически ведомства, от които най-стряскащ е образецът с КЕВР.

- В енергетиката под ръководството на кабинета „ Петков “ настана безпорядък – бяха заменени управленията на „ Булгаргаз “, членове на управителните препоръки в НЕК и БЕХ, както и самият изпълнителен шеф на НЕК - множеството смени са направи въз основата на корпоративни и лобистки ползи.

- През май стартира различен скандал, обвързван с фито-санитарния надзор на българо-турската граница на Капитан Андреево. Оказа се, че контролът е бил поверен на частна компания - „ Евролаб 2011 “. Пробите за пестициди в плодовете и зеленчуците към този момент се изпращаха в София и по отношение на това на КПП-то се извиха дълги опашки от тирове. И по този начин до 17 юли, когато съдът върна частната лаборатория на Капитан Андреево.

- Новите ръководещи закриха профилираните съд и прокуратура. И занапред ще излиза наяве по какъв начин ще се развиват делата, които оттова минават към съдилищата и прокуратурите „ по подготвеност “.

- Кирил Петков не си свърши работата и като партиен водач. Неговата новоучредена партия - " Продължавме смяната ", се оказва без правосъдна регистрация в навечерието на парламентарните избори.

И по този начин – скандал след скандал, неистина след неистина в късото ръководство на кабинета „ Петков “.

А по какъв начин хубаво стартира!
Хвалеха го от всички страни.

„ Ако България имаше повече министри като господин Кирил Петков, щеше да наподобява по различен метод “, гръмко съобщи президентът Румен Радев в края на октомври м.г. После връзките сред двамата охладняха до точка на заледяване. По-рано персонално даже американският президент Байдън отличи Кирил Петков като го загатна на 8 юли 2021 година на софийския конгрес на „ Три морета “.

Кирил Петков завоюва изборите и властта с подправена усмивка и лъжовни обещания, с които продаде на гласоподавателите една заблуда - за смяна в България и за ръководство на страната с най-компетентните хора, които самичък опреди като " А " тима на страната. Оказа се, че на всички равнища бяха спуснати самозванци, лобисти и подвластни от бизнесинтересите си хора. А в Народното събрание беше вкарана група от самовлюбени и некомпетентни депутати, които за 7 месеца не съумяха да одобряват нито един цялостен закон.

Кирил Петков ще остане в историята като усмихнатото момче, на което България разпореди толкоз очаквания, а той не оправда нито една.

Но пък завеща на държавните управления след своето безпорядък, " мини " и " скелети в дрешника ".

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР