Управлението на ГЕРБ ни докара до тази газова криза. Защо

...
Управлението на ГЕРБ ни докара до тази газова криза. Защо
Коментари Харесай

Венко Сабрутев,ПП: Управлението на ГЕРБ ни докара до тази газова криза

Управлението на ГЕРБ ни докара до тази газова рецесия. Защо 10 години агонизират, не могат да завършат връзката за Гърция, а по този начин комфортно за една година построиха три пъти по-дълъг маршрут на „ Турски поток "? Отговорът е, че страната ни по никакъв метод, с цел да отбрани съветските ползи, не защитаваше нашите ползи, тъй като и тогава цените бяха по-добри от тези на „ Газпром ". Това сподели Венко Сабрутев от „ Продължаваме промяната " в предаването „ Тази неделя " по бТВ.

Той уточни, че посредством „ Турски поток " газ е обезпечен за Сърбия и Унгария, само че не и за България, макар че газопроводът е издигнат от българските данъкоплатци.

Сабрутев подсети, че макар спрените доставки на синьо гориво от „ Газпром ", досега газът не е спрян нито за бизнеса, нито за битовите консуматори. Той напомни, че Кирил Петков е договорил доставки на полутечен газ от Съединени американски щати, който да стигне доникъде на идната година. Цените на новите доставки са под цените на „ Газпром ", акцентира той.

„ Лъжа е, че няма инфраструктура за доставка на полутечен газ - има през Гърция и Турция. Следващата стъпка е Министерството на енергетиката да обезпечи нужните трасета ", безапелационен е представителят на Политическа партия.

Той изрази вяра, че служебният кабинет няма да смени посоката на цялостна и действителна диверсификация на доставките, тъй като България би попаднала под същия риск „ Газпром " още веднъж да спре доставките. „ Ако не бъде овладяна обстановката с доставките на газ, то служебният кабинет ще бъде контрактуван. Той влиза с отлична първична подготовка, с контрактувани количества и оттук насетне би трябвало да се обезпечат нужните трасета за доставка ", безапелационен бе Сабрутев.

По думите му кабинетът „ Петков " оставя страната в устойчиво положение. „ Оставяме страната в действително устойчиво положение - с над 1,5 милиарда лева в хазната в допълнение събрани доходи, с 2 милиарда лева по-малко външен дълг, с работеща стопанска система, с растеж на Брутният вътрешен продукт, с исторически ниска безработица, с невиждана обществена политика. Вдигнахме пенсиите за една година повече от това, което предходните ръководещи направиха за 10 години ", изброи Сабрутев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР