Управлението на генералния инспектор на Пентагона призна, че доставяните в

...
Управлението на генералния инспектор на Пентагона призна, че доставяните в
Коментари Харесай

The Drive: САЩ признаха руския вертолет Ми-17 за по-добър от „Черния ястреб” UH-6

Управлението на генералния контрольор на Пентагона призна, че доставяните в Афганистан американски вертолети Sikorsky UH-60 Black Hawk (Черен ястреб) са по-малко работоспособни и по-сложни в употреба, в сравнение с съветските Ми-17, заяви The Drive.

В тримесечния си доклад надзорния орган, оповестен през май, се отбелязва, че Ми-17 има два пъти по-голяма товароподемност спрямо Black Hawk и е кадърен да лети на доста по-голяма височина, по-лесен е за асимилиране от афганистанските водачи.

Изданието припомня, че „ американските военни водачи се пробвали да омаловажат тези проблеми”, когато този месец формалният представител на Пентагона Кол Фолкнър декларирал, че „ Черните ястреби” могат да извършват единствено 90% от задачите на Ми-17.

Сега Съединени американски щати осъществят стратегия за превъоръжаване на афганистанските военни. В нейните рамки се възнамерява замяната на Ми-17 с UH-60 Black Hawk.

Към декември 2017 година афганистанската авиация имала 47 броя Ми-17, от които половината не се употребяват поради липса на елементи и неспособност да преминат наложителни рутинни прегледи от съветски експерти. Сега във Военновъздушни сили има 8 броя UH-60, само че Пентагонът възнамерява към края на 2019 година те да доближат до 52 броя.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР