Управителят на ВиК-Шумен очаква решение на Общото събрание на дружеството

...
Управителят на ВиК-Шумен очаква решение на Общото събрание на дружеството
Коментари Харесай

Цената на водата в Шумен в ръцете на общото събрание

Управителят на ВиК-Шумен чака решение на Общото заседание на сдружението за цената на водата. Както „Труд“ писа, КЕВР я завиши от 3,30 на 3,40 лева без Данък добавена стойност за кубик.

Управителят инж.Красимир Марков е в оставка от края на м.г., към този момент изтече тримесечното му предупреждение и от сдружението в сряда разпространиха мнение, в което се споделя, че ВиК ще извърши решенията, взети от Общото заседание.

Принципал на ВиК-Шумен е страната с 51%, а 10-те общини на територията на област Шумен са съдружници и образуват ръководещия орган – Общо заседание.

„Областният шеф Стефан Желев, който е най-висшия териториален орган на държавната власт се разгласи срещу решението на КЕВР от 28 декември 2018 година, която е самостоятелен профилиран държавен орган. Заедно с това беше оповестено, че вторият по величина съсобственик във ВиК–Шумен община Шумен, в лицето на кмета Любомир Христов, също е срещу това решение на комисията“, напомня се в мнението. Обяснява се, че в случай че Общото заседание регистрира тези нови условия и вземе решение цената на предоставяните от ВиК-Шумен услуги да бъдат понижени, всеки един шеф ще извърши взетото решение.

Подобно решение обаче, не можело да бъде взето еднолично, най-малкото от шеф в оставка, написа в позицията на ВиК.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР