Управителят на Вик Перник Иван Витанов ще подаде оставка по-късно

...
Управителят на Вик Перник Иван Витанов ще подаде оставка по-късно
Коментари Харесай

Само в Скандал! Бойко иска оставката на шефа на ВиК


Управителят на Вик Перник Иван Витанов ще подаде оставка по-късно през днешния ден. Тя му е поискана от премиера Бойко Борисов, научи Скандал. Очаква се това да се случи до края на деня. Витанов е кумец на изгубилата изборите някогашна кметица от ГЕРБ Вера Церовска. Градът упреква двамата за водната рецесия.

Десетки перничани се събраха пред постройката на "ВиК " в града с претенции за оставката на шефа на водното сдружение Иван Витанов, а също и за търсене на отговорност на виновниците за водната рецесия в Перник.
С крясъци "Оставка " протестиращите направиха опит да влязат в постройката на "ВиК ", само че бяха спрени от полицията. Директорът Витанов одобри двама представители на протестиращите, само че отхвърли да допусне публицисти.
Те желаеха оставката на шефа на сдружението Иван Витанов, екс кмета Вяра Церовска, екс министъра Лиляна Павлова, регионалния шеф на Перник Ирена Соколова и приканиха премиера Бойко Борисов да се намеси в решаването на водната рецесия.
Припомняме, че в града бе натрапен воден режим заради фрапантното намаляване на водния размер в язовир "Студена ".
Междувременно, кметът подаде сигнал до прокуратурата, която би трябвало да реши кой е отговорен за водния режим в града. А специалист уточни, че язовир "Студена " е източен необмислено безпринципно и без спазването на методиките ". Според инж. Георги Георгиев в язовира е трябвало да има вода, която да компенсира интервала на суша.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР