Управителят на Онкодиспансера в Пловдив д-р Тихомир Дерменджиев ще може

...
Управителят на Онкодиспансера в Пловдив д-р Тихомир Дерменджиев ще може
Коментари Харесай

Шефът на Онкото в Пловдив си купува кола за 55 бона, транспортират кръв със стари МПС-та

Управителят на Онкодиспансера в Пловдив доктор Тихомир Дерменджиев ще може да си купи длъжностен автомобил „ втора употреба ” за  55 000 лв.. Разрешението бе взето на сесията на Общинския съвет, като с изключение на този автомобил, ще се купи и микробус за транспорт на пациенти за 65 000 лв..
Прочетете още
Това е втори общински началник в Пловдив, който си купува нова „ остаряла ” кола за голяма сума след  шефа на Оперативна програма „ Паркиране и репатриране ”, който  взе служебна „ Шкода ” за 60 000 лв.

В случая по-притеснителното е, че „ старите и амортизираните ” коли ще бъдат трансферирани за транспорт на кръв и кръвна плазма за пациентите, а шефът на лечебното заведение ще се вози в първокласен автомобил по време на служебните  си задължения.

Решението на локалния парламент бе признато с 31 гласа „ За ”, като в него не взе участие заради спор на ползи общинският консултант от ГЕРБ Петър Ганев. Причината  е, че той е на контракт в общинското лечебно заведение като специалист „ управление  на рецесии и ОМП ”. Освен това една от „ врътките ” с колите на КОЦ-а е с неговият автомобил, а покупката на МПС-тата  - въз основата на доклад от Ганев.



Петър Ганев

В него се споделя, че през 2020 година е бракуван длъжностен автомобил „ Фолксваген Голф 4 ”, който  се е употребявал за превозване на кръв и кръвна плазма, както и документи от разнообразни институции. На нейно място  била даден служебната кола на Ганев- „ Киа ” и „ той изпаднал в неспособност ” да си извършва служебните отговорности. Поради това ще се направи заменка на колите.

Старата кола на съветника от ГЕРБ ще се даде за превозване на кръв и кръвна плазма, досегашният автомобил на шеф – още веднъж „ Опел Инсигния ” ще се даде на Ганев, а шефът на лечебното заведение ще си купи нова кола за 55 000 лв..

В рапорта е записано, че сегашната кола на шефът на лечебното заведение е над 200 000 км, закупена през 2014, като има високи разноски за поддръжка и обслужване поради своята натовареност.

Не е ясно за какво вместо нова кола за шефа не се закупи профилиран автомобил за превозване на кръв и кръвна плазма. Също за какво е тази сума от 55 000 лв., в случай, че микробусът за пациентите с потенциал от 9 души ще коства 65 000 лв..

По закон служебните коли на общини, лечебни заведения и държавни структури би трябвало да домуват на паркинг на съответната институция. Често обаче колите се карат като персонални от съвсем всички управленци.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР