Управителят на общинската болница Свети Мина в Пловдив вече се

...
Управителят на общинската болница Свети Мина в Пловдив вече се
Коментари Харесай

Управителят на болница в Пловдив стана доброволец в КОВИД отделение


Управителят на общинската болница " Свети Мина " в Пловдив към този момент се включва непринудено в дежурствата в Коронавирус отделението на лечебното заведение, заяви Българска национална телевизия. Миналата седмица той е пуснал публикация за търсене на медицински експерти даже в обществените мрежи, само че към този момент искащи да работят в отделението няма.

" Шест сестри и трима лекари биха обезпечили, даже четирима биха обезпечили на 100% работата по този начин, че да не се постанова да надработват изключително сътрудниците, които са сега ", съобщи проф. Петър Петров - шеф на болница „ Свети Мина " - Пловдив.

Лекарите и сестрите не доближават освен в Коронавирус зоната с 30 кревати в болница " Свети Мина ". Дежурствата в другите отделения също не могат да се покрият. Затова по предписание на регионалния спешен щаб лекуването на всеки пациент се уточни, с цел да има свободни кревати в отделенията за заболели от ковид.

" Апелирам към всички сътрудници, които имат опция и освен сътрудници сестри, даже санитари, въпреки че на тази позиция сме обезпечени, да подадат една ръка ", сподели проф. Петър Петров.

Лекарите и сестрите в болница " Свети Мина " няма да могат да излязат пред лечебното заведение и да призоват да се пазим, както техните сътрудници от София, тъй като са толкоз малко като личен състав, че вътре няма да остане кой да се грижи пациентите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР