Управителят на НЗОК проф. Камен Плочев няма да подаде оставка.

...
Управителят на НЗОК проф. Камен Плочев няма да подаде оставка.
Коментари Харесай

Шефът на Здравната каса: Няма да подам оставка! И защо поискаха да го охранява НСО?

Управителят на НЗОК проф. Камен Плочев няма да подаде оставка.

Това съобщи самият проф. Плочев за Българска телеграфна агенция в отговор на въпрос дали министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев е имал съображение да изиска оставката му.

Преди дни Ананиев изиска оставката на проф. Плочев поради неспазване на законовата процедура на искане за актуализация на бюджета на здравната каса.

В коридорите на Народното събрание депутатът от левицата Славчо Велков отбрани проф. Плочев и разкри, че върху него е оказван напън да си подаде оставката.

"Чрез медиатор проф. Плочев получава директна опасност от почитан политик, който споделя професорът да си подаде непринудено оставката "и да се разделим с положително. Защото в противоположен случай ние имаме и други ограничения, и ще включим цялата репресивна машина против него и няма да си откри място в България като професор ", заяви Велков.

От Българска социалистическа партия даже приканиха президента Румен Радев да му обезпечи защита от НСО.

От Здравната каса подсетиха, че шефът на звеното се избира и освобождава единствено от Народното събрание. Тази седмица проф. Камен Плочев би трябвало да бъде изслушан в парламентарната здравна комисия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР