Управителят на НЗОК проф. Камен Плочев не е извършил сериозно

...
Управителят на НЗОК проф. Камен Плочев не е извършил сериозно
Коментари Харесай

Анелия Клисарова за Фрог: На 300 души е отказано лечение в чужбина заради дълговете

Управителят на НЗОК проф. Камен Плочев не е направил съществено нарушаване на процедурата като е изискал помощ от народните представители за неизплатените средства към непознати здравни каси. Това съобщи пред Фрог нюз националният представител от Българска социалистическа партия Анелия Клисарова, която е член на Здравната комисия в Народното събрание.
На 2 февруари проф. Камен Плочев се е обърнал към Кирил Ананиев, с цел да обсъдят просрочените заплащания към непознати лечебни заведения. След това с казуса е занимавал народните представители. Тезата на групата на Българска социалистическа партия е, че няма неприятно Плочев да потърси подпомагане от депутатите, защото тематиката вълнува българските жители. Това не е съществено нарушаване на процедурата.

Председателят на Надзора на НЗОК и зам.-здравен министър Жени Начева уверяваше Здравната комисия, че 7 млн. са заплащанията към непознатите каси и това не било проблем на бюджета на Касата. Тя твърди, че нямало заплаха български жители да бъдат връщани от чужбина. Оказа се обаче, че единствено за предходната година има 300 подадени тъжби за отказана здравна помощ заради нередовни заплащания. Ние ще желаеме да се срещнем за какво е отказано на тези хора да се лекуват в чужбина. Искаме да ни бъде показана схемата по какъв начин ще бъдат осъществени просрочените заплащания към всички непознати здравни каси, уточни още Анелия Клисарова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР