Управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев разкри, че Фондът за

...
Управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев разкри, че Фондът за
Коментари Харесай

Шефът на НЗОК намекна, че хора от Фонда за лечение на деца са в зависимости от чужди фирми

Управителят на НЗОК доктор Дечо Дечев разкри, че Фондът за лекуване на деца би трябвало да заплати за лекуването на 9-годишния Стефан в Румъния, който страда от спинална мускулна недоразвитост.
" Това е записано в писмо от Румъния, като тяхната каса не поема това лекуване и няма по какъв начин българската Здравна каса да заплати за него ", разгласи в предаването " Лице в лице " Дечев във връзка абсурда към лекуването на детето.
По думите му напрежение се основава от представители на публичния съвет към фонда, който следва да бъде закрит.
Той загатна, че хора от фонда са в зависимости от туристически и преводачески компании, и лечебни заведения в чужбина :
" Ако има изказване, че има обязаност с избрана туристическа компания, която провежда чистата логистика, обвързване с компании за преводачески услуги, обвързване с избрани лечебни заведения в чужбина против комисионни, аз не мога да го отрека ", съобщи Дечев. Тече инспекция по такива сигнали, посочи той.
“В изказванието, и то основно на представители на по този начин наречения публичен съвет към Фонда за деца, се споделя, че румънската каса се отхвърля да заплаща, тъй като българската каса имала непогасени отговорности и ни нямала доверие.
Затова прецизирам – към днешна дата българската каса има отговорности от 28 хиляди лв. към румънската каса, а румънската каса има обвързване към българската каса в размер на 88 хиляди лв.. Тоест към три пъти и половина повече в сравнение с ние към тях.
Второто нещо, с това, с което беше подведена и публиката. Румънската каса не заплаща лекуване за това заболяване на лечебните заведения. Тоест няма по какъв начин българската каса да заплати нещо, което румънската не заплаща “, добави доктор Дечо Дечев
Според Дечо Дечев всички редки болести като спиналната мускулна недоразвитост би трябвало да бъдат изведени в национална стратегия и за лекуването им страната да заплаща съгласно успеваемостта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР