Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Камен Плочев няма намерение

...
Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Камен Плочев няма намерение
Коментари Харесай

Шефът на НЗОК няма да подава оставка

Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Камен Плочев няма желание да подаде оставка, разгласи самият той в ефира на Би Ти Ви.

Да бъде освободен от поста изиска министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев в петък, тъй като Плочев работил зад тила на държавното управление, като с писмо, адресирано непосредствено до депутатите, изискал актуализация на бюджета на здравната каса поради над 271 млн. лева отговорности към задгранични здравни каси. От пресцентъра на НЗОК дадоха отговор, че Ананиев няма пълномощия да желае оставката на шефа на касата, а по-късно и министър председателят Бойко Борисов изиска освобождението на Плочев от поста.

" Аз нищо нелегално не съм направил, нямам желание да подам оставка ", съобщи Плочев и уточни, че преди писмото до депутатите той е уведомил министъра на опазването на здравето. Той сподели писмото до Ананиев, изпратено на 2 февруари, а това до депутатите било от 13 февруари. " Вчера приказвах с премиера, той сподели " Имаме проблем не да платим парите, имаме проблем по какъв начин да спрат да се източват тези пари ", описа Плочев. " Много мъдро и рационално ми приказва индивидът, не ми желае оставката. Каза не се прави по този начин, нищо не разбираш от политика ", той разбра, че аз нямам желание да клатушкам държавното управление, а да уведомя по какъв начин стоят нещата ", описа шефът на здравната каса.

В студиото на Би Ти Ви в отбрана на Плочев приказва и депутатът от Българска социалистическа партия Славчо Велков, който съобщи, че е оказван напън върху Плочев да си подаде оставката. " Може да се каже, че индивидът, който го е заплашвал, е на по-високо равнище от министър, с искания да ръководи страната, само че не е министър председателят ", разгласи Велков.

Камен Плочев беше назначен на управителната позиция на здравната каса през юли 2017 година след конкурс, в който беше единственият претендент.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР