Управителят на МБАЛ Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица д-р

...
Управителят на МБАЛ Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица д-р
Коментари Харесай

Управителят на МБАЛ-Горна Оряховица подаде оставка

Управителят на МБАЛ " Св. Иван Рилски “ в Горна Оряховица доктор Иван Иванов подаде оставка, заяви „ Фокус “. Документът е подаден в Общинския съвет и следва оставката да бъде гласувана на идната сесия на локалния парламент в края на този месец. Д-р Иванов отхвърли да разяснява аргументите за решението си.

Като допустима причина обаче от организацията показват поисканата от Общинския съвет оставка на предишна сесия поради отхвърли на доктор Иванов да апелира компенсацията за убитата от кучета санитарка. Семейството й изиска от лечебното заведение 450 хиляди лв. кръвнина.

Трагедията с раздраната в Долна Оряховица жена се случи в края на март. Случаят бе избран за трудова акцидент, защото е станал до момента в който дамата е отивала на работа. Адвокатите на наследниците желаеха по 150 000 лева обезщетение за детето, майката и бащата на Мирослава.

На миналата сесия на Общинския съвет беше поискана оставката на доктор Иванов, защото не е обжалвал акта на Инспекцията по труда, че случилото се е трудова акцидент.

Лекарят е шеф на МБАЛ " Св. Иван Рилски “ от 2016 година, като до края на последния му мандат остават две години. През този интервал доктор Иванов съумя да стабилизира стационара, който беше в тежко финансово положение. Бяха осъществени редица ремонтни действия, беше закупена и нова инсталация.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР