Управителят на Китайската централна банка предупреди днес за нарастващи рискове

...
Управителят на Китайската централна банка предупреди днес за нарастващи рискове
Коментари Харесай

Банкер №1 на Китай предупреди за нарастващи рискове пред световната икономика

Управителят на Китайската централна банка предизвести през днешния ден за възходящи опасности пред международната стопанска система, съобщи ДПА.

На конференция в коридорите на годишната сесия на китайския парламент И Ган сподели, че рисковете включват една "много турбулентна международна стопанска система ". Сред рисковете той посочи и продължаващата комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай, както и заплахите в самата китайската икономическа система.

По въпроса за продължаващите американо-китайски договаряния, които целят преустановяване на комерсиалната война, И сподели, че двете страни са постигнали консенсус по значими въпроси, като да вземем за пример този за обменния курс. Той сподели, че двете страни са се съгласили да не обезценяват валутите си в опит да завоюват преимущество в спора.

Съединени американски щати упрекнаха Китай, че преднамерено обезценява валутата си, с цел да даде преимущество на износа си.

И Ган съобщи, че Китай е положила доста старания в поддръжка на валутата си и няма да я обезценява, добави Франс прес.

"Нека да подчертая, че ние няма да си служим с обменния курс за задачите на конкуренцията, ние няма да си послужим с обменния курс, с цел да увеличим китайския експорт или като средство за ръководство на комерсиалните търкания ", сподели той. "Ангажирахме се да не го вършим ", добави той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР