Управителят на „Бундесбанк“ Йенс Вайдман е фаворитът за поста на

...
Управителят на „Бундесбанк“ Йенс Вайдман е фаворитът за поста на
Коментари Харесай

Кои са фаворитите за гуверньор на ЕЦБ

Управителят на „ Бундесбанк “ Йенс Вайдман е любимецът за поста на шеф на Европейската централна банка, откакто мандатът на италианеца Марио Драги изтича в края на октомври. Не е ясно обаче дали канцлерът Ангела Меркел няма да " изтъргува " кандидатурата на Вайдман, с цел да може немец да оглави Европейската комисия, разяснява БНР.

В конкуренцията има още няколко изявени имена от Франция и Финландия, които могат да се окажат печеливши след тежките политически договаряния в Брюксел. Докато политиците наддават за основните постове в евроинституциите, пазарите се интересуват от убежденията на претендентите за поста на Марио Драги - италианецът, който преди осем години дойде във Франкфурт с прозвището " Супер Марио " и ще си тръгне като индивида, избавил еврото през 2012 година, само че и с спорни оценки за програмата за изкупуване на активи и лихвената политика.

„ Управителят на Европейската централна банка би трябвало да има две доста значими черти - първата от тях е да умее да комуникира. Той би трябвало напълно ясно да насочи посланието на Франкфурт към пазарите. Другата доста значима линия е да може да се оправя с рецесии, изключително при непредвидени обстановки. Особено по втората точка ми е доста мъчно да си показва Вайдман като сполучлив началник, който посреща вярно бъдещи шокови обстановки “, съобщи за " Събота 150 " Пиер Ортлиб от Официалния конгрес за парични и финансови институции и добави:
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР