Управителят на британската централна банка Марк Карни заяви вчера, че

...
Управителят на британската централна банка Марк Карни заяви вчера, че
Коментари Харесай

Британската икономика се ориентира към стагнация през третото тримесечие

Управителят на английската централна банка Марк Карни съобщи през вчерашния ден, че английската стопанска система наподобява се ориентира към застоялост през третото тримесечие и че главният стопански напредък наподобява към момента стеснен, даже и с изключение на въздействието на Брекзита, съобщи Ройтерс.

Карни сподели това в тирада на стопански конгрес в американския град Джаксън Хол (щата Уайоминг). Според него моментна фотография на английската стопанска система демонстрира, че в този момент тя е покрай равновесие и действа малко под капацитета си.

Британската стопанска система се сви през второто тримесечие за първи път от международната финансова рецесия. Това се дължи значително на пик при започване на годината на икономическата интензивност на фирмите, подготвящи се избрания в началото за 29 март Брекзит.

В началото на август Банк ъв Ингланд (Bank of England) предвиждаше напредък от 0,3 на 100 през третото тримесечие. Допитванията за конюнктурата измежду предприятията обаче не се оказаха изключително окуражаващи.

Въпреки това английският пазар на труда е останал динамичен, като безработицата е на съвсем рекордно ниско ниво, а растежът на заплатите е максимален от 11 години, осведоми Българска телеграфна агенция.

Марк Карни добави, че международната икономическа динамичност остава слаба макар упованията за намаляване на политиката на централните банки, само че че вероятностите за английската стопанска система се основават основно върху метода и периодите за излизането на Англия от Европейски Съюз.

Новият английски министър председател Борис Джонсън даде обещание да извади Обединеното кралство от Европейски Съюз на 31 октомври даже и без съглашение за временен интервал с риск да бъдат съществено нарушени веригите за доставки и комерсиалните връзки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР