Управителят на „БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД и ректорът на

...
Управителят на „БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД и ректорът на
Коментари Харесай

БДЖ ще плаща семестриални такси на студенти във Висшето транспортно училище

Управителят на „ БДЖ - Пътнически транспорти “ ЕООД и ректорът на ВТУ „ Тодор Каблешков “ затвърдиха партьорските връзки сред железопътния транспортьор и висшето транспортно учебно заведение, откакто преподписаха меморандум за съдействие сред двете институции, оповестиха от пресцентъра на БДЖ.

Основна цел на меморандума за съдействие е взаимното подкрепяне в подготовката на фрагменти и повишение на квалификацията им посредством обезпечаване на професионални стажове и непрекъсната претовареност в компанията. Двете страни още веднъж потвърдиха готовността си да работят взаимно като стратегически сътрудници, за превъзмогване дефицита на квалифицирани експерти с висше обучение в региона на железопътния превоз.

Важна част от разискваните сфери на съдействие сред двете институции е инициираният преди 3 години от „ БДЖ - Пътнически транспорти “ ЕООД план „ Заедно напред “, включващ стратегии за дуално образование, които сдружението предлага взаимно с партньорските професионални гимназии по превоз в страната. Целта на плана е да бъде построен добре работещ механизъм, който да дава на учащите се фрагменти още от гимназиален стадий опция за професионална реализация и да насърчи у младежите желанието за придобиване на подготовка по застрашени специалности, които обаче са с основно значение за активността на единствения железопътен оператор за транспорт на пасажери на територията на страната.

За да подтиква випускниците, приключили стратегия за дуално образование в професионалните гимназии, да продължат своето развиване на идващ стадий, Висшето транспортно учебно заведение „ Тодор Каблешков “ им предлага облекчено кандидатстване за бакалавърските си специалности. От своя страна „ БДЖ - Пътнически транспорти “ ЕООД се ангажира с покриване на семестриалните такси на студентите и изплащането на целеви стипендии. При сполучливо дипломиране и приемане на висше обучение, младите експерти имат обезпечено работно място и опция за реализация в системата на БДЖ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР