Управителят на Bank of England - централната банка на Великобритания,

...
Управителят на Bank of England - централната банка на Великобритания,
Коментари Харесай

Всяко британско семейство вече е обедняло с €1000 от Brexit

Управителят на Bank of England - централната банка на Англия, Марк Карни съобщи, че всяко домакинство е изгубило към 900 фунта стерлинга (около 1000 евро) след референдума за излизането на страната от Европейския съюз.

" Реалните приходи на семействата са с 900 паунда по-ниски от прогнозите, направени през май 2016 година, което съставлява огромна сума пари ", сподели Карни, представен от вестник The Guardian.

Централният банкер прибавя, размерът на брутния вътрешен артикул на страната, след решението на Лондон да напусне Евросъюза, се е споделил с 2 % по-малък, в сравнение с се е предполагало преди референдума.

Банката на Англия изяснява забавянето на стопанската система и спада на действителните приходи на популацията с цялостен ред фактори, провокирани от Brexit: намаляване на кура на паунда, растеж на инфлацията и при забавено повишение на заплатите, закъснение и понижаване на вложенията на фирмите.

Референдумът за участието на Англия в Европейския съюз се организира на 23 юни 2016 година. С 51,9% завоюваха последователите на излизането на страната от Европейски Съюз. В момента се водят договаряния с Брюксел по изискванията на " развода ". Неотдавна министър председателят Терез Мей удостовери желанието на страната да напусне и митническия съюз та Европейски Съюз.

Самият Brexit ще настъпи на процедура на 29 март 2019 година, след което е очакван временен интервал, който ще продължи до 31 декември 2020 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР