Управителят на Българската народна банка Димитър Радев очаква като цяло

...
Управителят на Българската народна банка Димитър Радев очаква като цяло
Коментари Харесай

Димитър Радев не очаква сътресения в банковия сектор

Управителят на Българската национална банка Димитър Радев чака като цяло сполучлива за стопанската система и банковия бранш година, само че избрани опасности и фактори с външен генезис могат евентуално да пренесат резултати към България.

Радев се срещна в събота с ръководещия шеф и ръководител на Изпълнителния съвет на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. Сред тематиките на диалога в Българска народна банка беше съдействието на централната банка с интернационалната организация, упованията за стопанската система и банковия бранш в България през 2020 година, както и настоящото положение и вероятности пред европейската и световната стопанска система.

Управителят на Българска народна банка акцентира стратегическото значение на процеса на присъединение към валутния механизъм ERM II и Банковия съюз.

Според Кристалина Георгиева на районно и световно равнище са налице сигнали за известно стабилизиране и консолидиране на икономическия напредък, само че има неустановеност и структурни проблеми, които би трябвало да бъдат разрешавани с подобаващи политики. В този подтекст Георгиева приветства напъните за задълбочаване на евроинтеграционната вероятност на България като механизъм за придаване на нови детайли на резистентност във финансов и макроикономически проект за страната ни.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР