Управителят на Английската централна банка Марк Карни предупреди, че има

...
Управителят на Английската централна банка Марк Карни предупреди, че има
Коментари Харесай

Марк Карни предупреди за неудобно висок риск от Брекзит без сделка

Управителят на Английската централна банка Марк Карни предизвести, че има „ неловко висок “ риск да се стигне до сюжети, при който Англия да напусне Европейски Съюз без договорка, съобщи Би Би Си.

Карни дефинира този сюжети като „ извънредно нежелателен “ и съобщи, че е в полза на Англия и Европейски Съюз да има временен интервал, в който да бъдат контрактувани бъдещите търговски връзки сред двете страни.

Шефът на Bank of England акцентира, че финансовата система на страната е постоянна и може да устои на възможни пазарни шокове.

„ Уверихме се, че банките разполагат с нужния капитал и ликвидност и че имаме проекти за изключителни обстановки “, сподели Карни пред BBC.

След изявлението на Карни английският паунд падна под границата от 1,3 $, достигайки двуседмично дъно от от 1,2975 $.

Шефът на централната банка сподели още, че в случай че се стигне до разновидността „ Брекзит без договорка “, най-вероятно ще има увеличение на потребителските цени и разстройства в комерсиалната и икономическата активност.

„ Нашата работа в Bank of England е да подсигуряваме, че тези неща няма да се случат. Вероятността за сходен сюжети е относително дребна, само че тя съществува. Не желаеме хората да се тормозят, че няма да могат да си получат парите “, сподели още Карни.

Той обаче разясни, че даже и да разполагат с нужния капитал и ликвидност, банките не могат да разрешат всички финансови проблеми, свързани с Брекзит.

„ Има няколко неща, които Европейски Съюз би трябвало да позволи. Англия извърши всички стъпки, всички законодателни ограничения, които трябваше да предприеме. Все още има няколко стъпки, които би трябвало да бъдат подхванати от европейските управляващи. Провеждаме диалози и чакаме тези въпроси да бъдат прегледани “, добави Карни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР