Управителят и издател на информационния сайт е подал сигнал до

...
Управителят и издател на информационния сайт е подал сигнал до
Коментари Харесай

Дадоха Кирил Петков на Европейската прокуратура за скандална измама с неговия Провиотик

Управителят и издател на осведомителния уебсайт е подал сигнал до европейската прокуратура за закононарушения от страна на Кирил Петков. От изданието прецизират, че отчетът за вероятно закононарушение е подаден още на 20 март 2022 година, като все още има позвъняване от Главна дирекция Национална полиция, която пък е под контрола на вътрешния министър Бойко Рашков. От там са дали удостоверение на данните, както и че е изпратен електронен формуляр до Европейската прокуратура.

Ето и сигнала:

Номер: PP.00721/2022/BG

Нед., 03/20/2022 – 18:06, Люксембург

До Европейския Главен Прокурор

Уважаеми Европейски Главен Прокурор,

След разбор на бенефициент 202930997 ПРОВИОТИК АД с шеф Кирил Петков /сега министър-председател на РБ/, е получил БФП за сумата от 381 187.22 лева по процедура „ Процедура BG16RFOP002-1.002 Подкрепа за създаване на нововъведения от започващи предприятия “ с Номер от ИСУН BG16RFOP002-1.002-0631-C03 с дата на пускане 31.07.2017 година и дата на привършване 19.11.2019 година, апелирам да ревизирате и да се откри дали не е налице вероятно осъществено нарушаване.

Като притежател на електронни медии и съзнателен жител, и откакто анализирахме единствено публични данни от в нас породи подозрение за възможна корист със средства на европейския поданик за към 300 000 лева, заради симулирани действия по плана.

Съгласно дейностите по плана: цитати от апликационната форма:

1. „ Проектът на ПроВиотик се основава на изобретяването на нов тип пробиотичен артикул, основан напълно на биосъставки и притежаващ мощно свойство да инхибира болестотворни бактерии като ешерихия коли, салмонела и изключително хеликобактер пилори “;

2. „ биопродукт като нашия, който е основан на българската бактерия Лактобацилус Булгарикус GLB44 “;

3. „ а новаторското при него, е че той няма да съдържа никакви изкуствени съставки или алергени (включително лактоза, соя, глутен и т.н.) и ще бъде напълно сертифициран като биопродукт, с потвърдено мощен резултат в битката против хеликобактер пилори. “

4. „ И защото упоритост на нашата компания в действителност е да се трансформира в Производител № 1 на детски пробиотик в света, “

Веганските пробиотици на компания ПроВиотик са известни години преди 2017 година и са основани навръх същата бактерия Лактобацилус Булгарикус GLB44, което е очевидно от продуктовата листа на компания ПроВиотик, както в нейни български и англоезични уеб сайтове, по този начин и в Amazon.com.

Първата регистрация в Amazon.com е от 10 Февруари 2015 година, като още тогава в описанието на продукта си компания ПроВиотик оповестява: „ Powerful and Scientifically proven –rigorous tests from some of the most prestigious universities – Harvard and Cornell. Acc. to them PROVIOTIC might help inhibiting up to 100% of some of the worst pathogens (E. coli, Salmonella t., Listeria m., H. pylori, etc) High Size adjusted CFU count – 5 bn. GLB44 “.

В продукта „ ПроВиотик за деца “, финансиран безплатно от европейските данъкоплатци, пуснат за първи път за продажба в Amazon.com на 16 Април 2018 година се оповестява: „ Serving size: 1 packet: Lactobacillus bulgaricus (GLB44) 2.5 billion CFU 0.25g. ProViotic- The Plant-Based Live Cultures for Kids! 10 Packets of organic friendly bacteria for children Easy to take and can be mixed with juice or water No sugar or sweeteners Sweet organic carrot powder as the only other ingredient Naturally Vegan. Isolated from Snowdrop Flower. Grown in organic juice. Certified Organic. 2.5 billion CFU. “

Единствената разлика сред двата продукта, както е нормално и в класическата медицина, е разликата в дозата. Фирма ПроВиотик просто предлага за деца 2 пъти по-ниска доза – 2,5 милиарда бактерии в еднократна доза против 5 милиарда бактерии в еднократна доза за възрастни. Допълнителна разлика с известните от години артикули на ПроВиотик е, че е за деца, защото е определена лекарствена форма саше има добавката на морковен прахуляк, който може да се закупи, включително и по Интернет.

Общият извод, който вършим, е че голямата сума от европейските данъкоплатци е отишла за погашение на заплати на експерти, които нищо ново не са изобретили, за адвокатски хонорар и в действителност единствените вярно и оправдано изхарчени пари са най-вероятно за закупуването на ферментор /биореактор/ за 88 200 лева

И по този начин в този момент в детайли.

Дейности по плана:

„ Създаване и тестване на първообраз на новаторски пробиотичен артикул (дейността ще бъде изпълнена посредством наемане на дипломиран личен състав – 4 бр. специалисти “ – дог. стойност 268 581 лева отч. стойност 240 277. 34 лева /В тази сума влиза и закупуването на ферментор /биореактор/ за 88 200 лева, което е без забележки/.

За инспекция – наети ли са 4 броя нови експерти или са употребени към този момент работещи във компания ПроВиотик. Съгласно известия на ПроВиотик – производител на продуктите му е компания Genesis Laboratories. Дали не са употребени експерти, работещи Genesis Laboratories, които са получавали и европейско финансиране посредством ПроВиотик?

„ Защита на интелектуална благосъстоятелност на национално и интернационално ниво (вкл. такси за регистрация на патент)… И защото упоритост на нашата компания в действителност е да се трансформира в Производител № 1 на детски пробиотик в света… да подадем поръчка за патент за територията на България (чрез Патентно ведомство) и PCT-заявка за света. PCT-заявката разрешава да се „ запазят ” по едно и също време 152 страни. “ – дог. стойност 89 000 лева, отч. стойност 87 000лв.

PCT патентна поръчка коства към 2 950 евро за всички 152 страни.

Европейските данъкоплатци са изплатили на адвокатско сдружение “Джингов, Гугински, Кючюков и Величков ” 87 000 лева /В същото сдружение са работили актуалният ръководител на Народното събрание на РБългария адв. Никола Минчев и актуалният Началник на Политическия кабинет на премиера Кирил Петков – Лена Бориславова/.

За инспекция – защо съответно е отишла сумата от 87 000 лева, какви тъкмо патенти, в случай че изобщо има такива и в кои страни?

Буди неразбиране фактът, че ПроВиотик, с които са имали упоритост да станат № 1 детски пробиотик в света, има извънредно едва показване в най-мощната комерсиална платформа в света Amazon.com.

В бест селър класацията на Amazon.com заемат 5 384 място измежду останалите конкурентни пробиотични артикули и имат единствено една единствена препоръка от 2018 година до момента. Системата за референциите от клиенти в Amazon.com всекидневно е обвързвана със закупуването на продуктите. Референции за детски пробиотици доближават до 7 000-15 000 и повече, което приказва за маркетинговия триумф на съответните артикули и неуспеха на „ ПроВиотик за деца “ по процедура „ Процедура BG16RFOP002-1.002 Подкрепа за създаване на нововъведения от започващи предприятия “ с Номер от ИСУН BG16RFOP002-1.002-0631-C03 с дата на пускане 31.07.2017 година и дата на привършване 19.11.2019 година, финансирана от европейските данъкоплатци.

„ След като приключи създаването на нововъведението по плана, ние ще знаем съществени съставки и съществени критерии за увеличение на антимикробната активност на бактерията Лактобацилус Булгарикус GLB 44 против хеликобактер пилори в детския пробиотик. Това, което към момента няма да знаем, обаче, е точната индустриална технология, с цел да може да се внедри в произвеждане този краен артикул “ – дог. стойност 25 000 лева, отч. стойност 75 000лв.

Както нагоре отбелязахме, според и описанията в комерсиалните уеб сайтове на никое място не е разказана „ особената “ активност на Провиотик за деца против Хеликобактер пилори, което е в основата на настояването за европейско безплатно финансиране.

За инспекция – има ли изобщо някаква разлика в индустриалния развой, тъй като от описанието на продукта се вижда, че детската форма съдържа 2 пъти по-малко бактерии – 2,5 млрд, против 5 милиарда във формите за възрастни.

4. „ Изработване на пазарен разбор и изследване за реализация на новаторския артикул: Предвиденият по плана пазарен разбор и изследване е директно обвързван с пазарната реализация на разработвания новаторски артикул на ПроВиотик – дог. стойност 20 000 лева, отч. стойност 12 000 лева

За инспекция – какви количества от стартирането на продукта до момента са създадени и продадени. Наблюдавайки неналичието на каквато и да е реклама и маркетингова тактика – парите по това перо е неразбираемо защо употребени. 5. „ Изработване на маркетингов проект за пазарна реализация на новаторския артикул: Всяка една тактика за развиване на нов артикул може да се реализира сполучливо, в случай че има добре квалифициран маркетингов проект от самото й начало. Планът на ПроВиотик ще включва всички маркетингови стъпки за нахлуване на новия ни артикул на пазарите у нас и по света “ – дог. стойност 25 000 лева, отч. стойност 12 900 лева

Детският ПроВиотик на компания Провиотик даже го няма в уеб страниците на британски език на компанията, за какъв маркетинг и тактика може да се приказва и то финансирани от европейския поданик.

За инспекция – за какво финансиран с над 380 000 лева артикул даже не се популяризира като останалите артикули, създавани от Провиотик АД?

Изводите, които съгласно нас се постановат, че с изключение на за ферментора /биореактор/, всички останали суми са употребявани нецелесъобразно, а след направената от Вас инспекция е допустимо да се окаже и незаконосъобразно, заради което подлежат на възобновяване в някакъв размер от бенефициента ПроВиотик АД.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР