Управителя на фирмата Екоинвест“ Орлин Тасев получи обвинение за замърсяване

...
Управителя на фирмата Екоинвест“ Орлин Тасев получи обвинение за замърсяване
Коментари Харесай

Обвиниха управителя на Екоинвест за мъртвата риба в р. Марица

Управителя на компанията „ Екоинвест “ Орлин Тасев получи обвиняване за замърсяване на водата и ръководство на рискови боклуци, заяви окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов. Тасев е с парична гаранция от 20 хиляди лв., съобщи БНР.
От Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пазарджик обявиха, че компанията, която аргументи екокатастрофа във водите на река Марица, предстои на две наказания от по 50 хиляди лв..
През миналата година също е имала наложени наказания за замърсявания, само че в по- дребен размер. Няма заплаха за здравето на хората, макар залповото замърсяване в петък вечер на реката – увери шефът на ОДП Пз Ивайло Тишев.
Междувременно стана ясно, че РИОСВ-Смолян образува административно-наказателно произвеждане против " Рудметал " -Рудозем поради краткосрочно спешно изпускане на руднични води в р. Арда.
От екоинспекциянта съощиха, че на рудодобивното дружество ще бъде формиран акт за нарушаването, оповестява БГНЕС.
Нерегламентираното заустване на непречистени руднични води в реката е станало при претоварване на руда, примесена с руднични води, прецизират от Регионална инспекция за опазване на околната среда. Малко количество руднични води са попаднали в шахта на площадка, от където са били спешно изпуснати в Арда. Случаят е тестван след сигнал за смяна в цвета на речните води в региона на Рудозем.
От Регионална инспекция за опазване на околната среда са ревизирали през почивните дни и сигнал за мъртва риба в река Чепеларска в региона след разклона за Югово. Инспекторите са открили мъртва черна мряна.
Взети са водни проби от реката, а направените на място полеви разбори са в норма. Резултатите от проучванията на водните проби ще станат ясни в идващите дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР