Управителното тяло на Нефтохимик излезе с открито писмо до футболната

...
Управителното тяло на Нефтохимик излезе с открито писмо до футболната
Коментари Харесай

Нефтохимик започва от пета дивизия, феновете ще управляват клуба

Управителното тяло на Нефтохимик излезе с намерено писмо до футболната общност в Бурас. Началниците в клуба дават дума, че няма да позволен " шейховете " да приключат своето битие.

Публикуваме написаното без редакторска интервенция:

Уважаеми последователи на футболен клуб Нефтохимик, фенове на футболната игра, бургазлии, Знаете, че през миналия сезон, след голям брой проблеми, тимът приключи предварително присъединяване си във Втора професионална лига. Но ние, последователите на тима, няма да допуснем обичаният ни клуб да изчезне от футболната карта на България. Сдружение с нестопанска цел " Футболен клуб Нефтохимик Бургас 1962 ", правоприемникът на достоверния Нефтохимик и собственик на марката, съумя да образува внушителен тим, който през новия сезон ще стартира присъединяване от най-ниското равнище на футбола в България - Б регионална група. По този метод ще спечелим време, в което да се извърши цялостна метаморфоза, която да сложи постоянни основи за бъдещите ни триумфи.
 Легенди на бургаския футбол и Стефан Шварц означиха юбилея на Нефтохимик Легенди на бургаския футбол и Стефан Шварц означиха юбилея на Нефтохимик
Паралелно с това започва нов спортен сезон и за школата на клуба, като младите футболисти на Нефтохимик към този момент се приготвят за присъединяване в шампионатите на БФС. Сдружение с нестопанска цел " Футболен клуб Нефтохимик Бургас 1962 " не е ново съдружие. Това е сдружението, което ние почитателите основахме през 2014 година, с цел да го бъде Нефтохимик. Членският му състав и през днешния ден се състои от нас - последователите на тима. След извършено общо заседание на 26 юни сдружението има определено ново управление, чиято роля е да резервира нашата футболна еднаквост и да подсигурява бистрота при ръководенето на клуба, с която да се завоюва доверието на почитателите, на бизнеса и на обществеността.

Обръщаме се към Вас с уверението, че нашата единствена цел е Нефтохимик да възвърне общественото си, сплотяващо значение за жителите на град Бургас, да играе трогателен футбол, да радва хората. Задачата пред спортно-техническия щаб е посредством резултатите на терена тимът оптимално бързо да заслужи класиране в по-горните дивизии. Постигането на това е допустимо единствено с Вашата поддръжка. Един клуб е толкоз огромен, колкото мощни и сплотени са неговите поддръжници. Основните правила, които ще залегнат в нашата работа са: Правене на футбол поради самия футбол и хората, които го обичат. Клубната политика в Нефтохимик ще бъде стимулирана на първо място от желанието да се прави по-качествен футбол на всяко едно равнище и това да сплотява и радва хората. Дългосрочно обмисляне, стабилно развиване и основаване на лична база. Основна задача ще бъде да се положат здрави основи за развиването на клуба.

Дългите интервали в търсене на краткосрочни решения са донесли значително вреди. Контролиран от своите последователи клуб. Основата на всеки клуб са неговите членове. След дълги години на промяна на разнообразни притежатели, в това число и благосъстоятелност на Община Бургас, в този момент Нефтохимик е на своите последователи. Всяко управление ще би трябвало да се регистрира пред тях, в това число всяко управление може да бъде заменено, в случай че членовете на клуба решат по този начин. Устойчивост. Всяко ново начало е мъчно, само че е и опция за създаване на здрави основи за напредък. Занапред Нефтохимик ще работи за основаване на резистентен бизнес модел, който е основан на разбори, обмисляне и деятелност. За задачата ще се търсят и развиват разнообразни канали за финансиране, с което да създадем клуба прелъстителен за дълготрайни вложения. Прозрачност, уместност, сигурност.

Ние сме наясно, че в бургаската футболна действителност думите нямат доста стойност. Затова една от дилемите ни е доверието на последователите да бъде справедливо посредством бистрота по отношение на работата в клуба. Нашето предпочитание е в Нефтохимик да се работи професионално и съвременно, да доближаваме до повече хора, да сме отворени и новаторски. Някои от новите прелюдия в клуба, които към този момент действат, са:

- система за подготовка и визуализация на тренировки, която ще помогне на треньорите в клуба да се приготвят по-добре за подготвителните сесии;
- електронна база данни на футболистите в клуба, която да улесни работата на треньорите, да наблюдава напредъка, както на мъжкия тим, по този начин и на младите футболисти от ДЮШ, като също по този начин дава опция на родителите да се осведомят.

Клубът ще е зает и към личностното развиване на децата в школата, като първите стъпки в тази посока са с въвеждането на лятна футболна занималня със засилено проучване на британски език, първото издание на която провокира голям интерес измежду децата и техните родители. Тази година Нефтохимик Бургас, един от най-разпознаваемите футболни клубове в България, постигнал редица триумфи в близкото минало, спечелил сърцата на хиляди бургазлии и последователи на футбола в страната, чества 60 години от основаването си. Приоритет пред нас е организацията на уместно честване на 60 годишния празник на клуба, което ще се случи на 10.09.22 година от 17:00 ч. в Спортен център Изгрев.

Най-официално каним всички бургазлии да станат част от събитието и да извървят с нас дългия път, който следва да изминем, преди да забележим Нефтохимик още веднъж там, където всички желаеме да бъде!

Пламен Николов – ръководител на УС
Михаил Атанасов – заместник-председател на УС
Станислав Желязков – член на УС
Христо Милчев – член на УС
Стамен Деликостов – член на УС
Росен Василев – член на УС
Живко Бъклев – член на УС
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР