Управителният съвет на „Синдикат на служителите в затворите в България“

...
Управителният съвет на „Синдикат на служителите в затворите в България“
Коментари Харесай

Синдикати искат материалите от проверката по случая с избягалите затворници

Управителният съвет на „ Синдикат на чиновниците в пандизите в България “ показва паника и отвращение от отрицателните трендове в пенитенциарната система във връзка с протичащото се в местата за отнемане /МЛС/, в частност Софийски затвор, по отношение на осъщественото бягство на двамата лишени от независимост Владимир Пелов и Радослав Колев, което е пробив освен в системата на Групово дело „ ИН “, а в системата за национална сигурност и публичен ред в Република България и Европейски Съюз.
Инкриминираното действие е чутовно с най-висока степен на социална заплаха, съставляващо закононарушение срещу правораздаването на България, декларират от ССЗБ.
Случващото се в българските затвори е резултатът от водената политика във връзка с целия бранш „ Сигурност”. Служителите в системата на пандизите - надзиратели, обществени служащи, психолози, медицински служащи, учители и други са сложени в условия на виктимизация, с риск за здравето и заплаха за живота при работата с престъпния контингент, същите обиждани, заплашвани, удряни, бити, наръгвани, поръчвани, в някои случай убивани. От друга страна неоценявани, обиждани, унижавани, заплашвани, третирани, наказвани, уволнявани от управленията си.
Нашите основателни упования са, че за следващ път ще станем очевидци на познатата ни управителна ценностна ориентировка и внимание, което по „ целенасоченост “ постоянно е насочвано нападателно против най-ниските равнища чиновници, а точно „ надзирателите “, без да разпознават комплекса от първопричини, следствията и последствията, поради отговорностите, декларират от ССЗБ.
От там упорстват да получат отчета от инспекцията със период 12.04.2018г. (материалите по възможни преписки); правилника за вътрешния ред на лишените от независимост в Затвора гр. София; инструкциите на постовете, които са минали и нападнали бегълците – лишени от независимост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР