Управителният съвет на Проект ''Красива България'' одобри 15 проектни предложения

...
Управителният съвет на Проект ''Красива България'' одобри 15 проектни предложения
Коментари Харесай

15 общини ще получат финансиране по проект ``Красива България``

Управителният съвет на Проект ''Красива България'' утвърди 15 планови оферти на общини за обезпечаване на налична среда на публични здания. Заседанието се организира през днешния ден в Министерството на труда и обществената политика.

С тях се планува построяването на асансьори, рампи, подемни платформи, пространства за общо прилагане и санитарно-хигиенни възли, налични входни и информационни пространства. Одобрените планове са на общините Белослав, Ботевград, Бургас, Враца, Вълчедръм, Вълчи дол, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Етрополе, Пловдив, Правец, Самоков, Самуил, Сапарева баня и Троян. 7 от обектите са в областта на обществените услуги, 3 са в региона на опазването на здравето, 4 са свързани с обучение и обществено-административно обслужване и 1 е за просвета.

Общата стойност на утвърдените планове е 1 484 855 лв.. От тях 1 242 847 лв. се обезпечават от Проект ''Красива България'', а останалите 242 008 лв. са съфинансиране от страна на претендентите. Очакванията са с реализацията им да се обезпечат работни места в строителството за най-малко 100 индивида, от които най-малко 40 да са регистрирани в бюрата по труда безработни.

Проект ''Красива България'' организира изключителна акция за набиране на планови оферти в интервала 20 юни - 19 юли. Общият брой на изпълняваните обекти през актуалната година е 66. От тях 51 са по обичайните ограничения и 15 по мярката за налична среда. В резултат на осъществяването им през 2019 година ще се обезпечи претовареност за над 800 индивида, от които най-малко 320 са безработни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР