Управителният съвет на най-голямата европейска авиокомпания одобри условията на Европейската

...
Управителният съвет на най-голямата европейска авиокомпания одобри условията на Европейската
Коментари Харесай

Спасиха най-голямата европейска авиокомпания

Управителният съвет на най-голямата европейска самолетна компания утвърди изискванията на Европейската комисия (ЕК), с цел да получи държавен пакет от финансова помощ в размер на 9 милиарда EUR. „ На днешното си съвещание управителният съвет на Lufthansa реши да одобри изискванията на Европейска комисия, с цел да може да получи от немското държавно управление стабилизационен пакет” се споделя в известие на самолетната компания оповестено на уеб страницата ѝ.

Обемът от претенции е бил скъсен. Lufthansa се задължава да даде на съперниците не повече от 24% от слотовете на летищата в Мюнхен и Франкфурт, само че не повече от позиционирането на 4 самолета.

На 25 май немското държавно управление утвърди съглашение с Lufthansa за помощ в размер на 9 милиарда EUR. Причината да се стигне до помощ в такива колосални размери е пандемията от ковид. Предварителни калкулации сочат, че на час немският народен транспортьор е губел по 1 млн. EUR. Последните два месеца самолетната компания анулира близо 95% от полетите си. Плановете са поетапно възобновяване на полетите, като на ден те би трябвало да доближат 1800 броя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР