Управителният съвет на Националния иновационен фонд обяви конкурсна сесия за

...
Управителният съвет на Националния иновационен фонд обяви конкурсна сесия за
Коментари Харесай

Националният иновационен фонд отпуска 4.5 млн. лв за проекти

Управителният съвет на Националния иновационен фонд разгласи конкурсна сесия за планове. Кандидатите могат да подават конкурсна документи от 1 юли до 17.30 ч. на 9 август в това число. Максималната стойност на безвъзмездната финансова помощ за фирмите и научните организации, които могат да аплайват с новаторски планове е в размер до 500 000 лева

По актуалната сесия наличният финансов запас е 4.5 млн. лева Основната цел на Националният иновационен фонд е поощряване на научноизследователската и развойната активност за повишение конкурентоспособността на предприятията.

„ Основен приоритет за нашия екип бе да създадем цялостен обзор на методологията, по която са се провеждали предходните сесии и да създадем всичко по силите си да ги подобрим ", сподели заместник-министърът на стопанската система Лилия Иванова и добави, че в актуалната сесия се отваря кръгът на конкурентен принцип да се набират самостоятелни специалисти. Иванова уточни, че повече нововъведения значат и по-голям напредък за българската стопанска система.

Пряката цел на Фонда е да насърчи реализацията на научноизследователски развойни планове, осъществени в предприятията, за създаване на нови или усъвършенствани артикули, процеси или услуги, ориентирани към усилване на икономическата успеваемост, повишение на новаторския капацитет и софтуерното ниво на предприятията, увеличение на частните вложения за тях, повишение динамичността на иновационните процеси.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР