Управителният съвет на Националната асоциация на работещите в спешна медицинска

...
Управителният съвет на Националната асоциация на работещите в спешна медицинска
Коментари Харесай

Спешните медици протестират срещу агресията на пациенти

Управителният съвет на Националната асоциация на работещите в незабавна здравна помощ (НАРСМП) излезе с протестна декларация по отношение на зачестилите случаи на експанзия по отношение на незабавни екипи. Спешните медици недоволстват против неналичието на съответни ограничения за гарантиране на сигурността им от страна на страната. Те подчертаха, че не се усещат сигурни нито в мобилните екипи и незабавните кабинети във филиалите за незабавна здравна помощ (ФСМП), нито в незабавните отделения на лечебните заведения. Само за последния месец има регистрирани 4 набези против незабавни медици - в Дулово, Несебър, Роман и Калояново.

"Спрете насилието над незабавни екипи, до момента в който към момента ни има ", безапелационни са лекарите.

В протестната декларация се пита какво се е случило с преценката на риска и сигурността на над 300 мобилни незабавни екипи и придружаването им от полиция при заплаха. Спешните медици показват и че обещаните паник бутони в действителност ги няма - нито в мобилните екипи и в незабавните кабинети на ФСМП, нито в незабавните отделения на лечебните заведения.

УС на НАРСМП упорства незабавните медици неотложно да получат съответна отбрана от експанзията на недобросъвестни пациенти и техни близки. Според тях напрежението сред пациенти и лекари ескалира и това може да заплаши директно живота както на медиците, по този начин и на пациентите.

Спешните медици упорстват още страната да "влезе в ролята си, да се спре безотговорното и безгрижно държание от страна на институциите ". Те приканиха всички пациенти да се отнасят с почитание и довери към лекарите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР