Управителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) одобри спешно финансиране

...
Управителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) одобри спешно финансиране
Коментари Харесай

Международният валутен фонд одобри спешно финансиране от 1,4 млрд. долара за Украйна

Управителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) утвърди незабавно финансиране от 1,4 милиарда $ за Украйна на фона на съветската военна инвазия в страната, предадоха осведомителните организации.

Тези средства ще оказват помощ на Украйна да посрещне незабавните потребности на платежния си баланс, произлизащи от последствията на продължаващата война и ще обезпечат значима поддръжка в кратковременен проект, като ще подтикват и други сътрудници към финансиране, уточни МВФ в изказване.

Управляващият шеф на МВФ Кристалина Георгиева съобщи, че съветската инвазия в Украйна ще докара до дълбока криза тази година. " Нуждите от финансиране са големи, незабавни и може да набъбнат значително, до момента в който войната продължава ", сподели Георгиева

Тя похвали украинските управляващи за реакцията. По думите й финансовата поддръжка ще помогне за запълване на дупката във финансите и за намаляване на икономическите последствия от войната. " Когато войната завърши и може да бъде направена съответна оценка на вредите, евентуално ще бъде нужна спомагателна необятна поддръжка на напъните за възобновяване ", уточни Кристалина Георгиева.

МВФ означи, че украинските управляващи са отменили съществуващото стендбай съглашение с МВФ за заем, само че ще работят с Фонда за правене на подобаваща икономическа стратегия, съсредоточена върху възобновяване и растежа, когато изискванията го разрешат.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР