Управителният съвет на Камарата на следователите изказва одобрението си за

...
Управителният съвет на Камарата на следователите изказва одобрението си за
Коментари Харесай

Ръководството на Камарата на следователите подкрепя Иван Гешев за главен прокурор

Управителният съвет на Камарата на следователите изрича утвърждението си за номинирането на зам.-главния прокурор Иван Гешев за основен прокурор.

В мнение, разпратено до медиите, управлението на съсловната организация написа, че претендентът съблюдава висок етичен стандарт, има дълготраен професионален опит като следовател, прокурор и като началник, както и че умее да работи в екип. Според управлението на камарата измежду качествата на Гешев е и умеенето да стимулира колектива, изявената самостоятелност и воля за налагане на законността, решителността при осъществяване на служебните отговорности и психическата резистентност при работа напрегнат и високо равнище на стрес.

Ръководството на камарата показва вяра, че в случай че бъде определен, Гешев като техен някогашен сътрудник ще помогне за по-доброто потребление на потенциала на следствените отдели.

В мнението, адресирано до пленума на Висшия правосъден съвет, управлението на Камарата на следователите приканва членовете на съвета да не се поддават на външен напън, какъвто, съгласно него, към този момент им се оказва.

Призовават се и всички институции и неправителствени организации да не се намесват в работата на съвета, който следва да избере идващия основен прокурор.

Днес пред Висшия правосъден съвет се състоя митинг против номинирането на Гешев за поста. Общественото неодобрение е подбудено от изявлението на държавния обвинител, че не приема разделянето на управляващите, както и политическите му изявления.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборът на нов основен прокурор (26)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР