Управителният съвет на Фолксваген отлага подписването на договор за нов

...
Управителният съвет на Фолксваген отлага подписването на договор за нов
Коментари Харесай

"Фолксваген" отлага решението и договора за завод в Турция

Управителният съвет на " Фолксваген " отсрочва подписването на контракт за нов огромен цех за коли в Турция, заяви " Ханделсблат ". Авторитетното делово издание се базира на източници от ръководството на концерна, които в понеделник вечерта обяснили, че поради турската военна интервенция в Северна Сирия обстановката се е трансформирала " фундаментално ".

Германската компания не се е отказала от турския си план за моделите Passat и Superb. Той не е заплашен от преустановяване, просто ще се изчака, споделя и " Франкфуртер алгемайне цайтунг ". Особено, в случай че има убити цивилни в турската интервенция, гласуването ще бъде отсрочено минимум с няколко месеца.

" Мястото край Измир беше определено, тъй като е доста по-евтино и предлага по-добри благоприятни условия за продажби, споделят представители на Управителни и Надзорния съвет. Поради това решениет обеше взето в ущърб на България и други страни от Европейски Съюз. Но в създалата се конюнктура повече не може да става дума за гласоподаване в интерес на Турция и за известно време няма да има сключване на контракти. "

Авторите напомнят острите рецензии по света за военната интервенция, налагането на оръжейно ембарго от водещи европейски страни и готовността на американския Конгрес да наложи наказания на колегата на страната в НАТО. Статията е оповестена преди решението на президента Доналд Тръмп да глоби трима турски министри и две министерства (на защитата и енергетиката), да обещае удвояване на митата за турска стомана и да спре договарянията за търговски покупко-продажби с Турция за 100 милиарда $.

Само при новината за задаващи се наказания в понеделник ISE100 - водещият показател на борсата в Истанбул, се намали с 5%, турската национална валута още веднъж е под мощен напън за обезценяване.

" Ханделсблат " обянява, че от гледната точка на толкоз огромна корпорация като " Фолксваген ", подготвяща инвестиция от над 1 милиарда евро, обстановката става непредвидима, а последствията - най-малкото за репутацията ѝ - могат да нанесат вреди. Запитани за това какво ще подхващат, представителят дава отговор: " Наблюдаваме обстановката с дълбока угриженост ", само че не разяснява нищо повече.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР