Управителният съвет на Федералния резерв одобри придобиването на американските дъщерни

...
Управителният съвет на Федералния резерв одобри придобиването на американските дъщерни
Коментари Харесай

Федералният резерв даде зелена светлина на сделката UBS-Credit Suisse

Управителният съвет на Федералния запас утвърди придобиването на американските дъщерни сдружения на Credit Suisse от UBS Group AG, с което беше отстранено още едно значимо затруднение пред завършването на избавителната договорка, осъществена с посредничеството на Швейцария, заяви Reuters.

UBS се ангажира да даде на централната банка на Съединени американски щати проект за осъществяване за сливане на бизнеса и интервенциите си в Съединени американски щати с тези на Credit Suisse в границите на три месеца след привършване на договорката, се споделя в изказване на Управителния съвет на Фед.

Планът ще включва по-строги условия, в това число стандарти за ликвидност на банката, заради нараствания размер на институцията, се споделя в изказването.

Централната банка на Съединени американски щати е длъжна да извърши обзор на банковите сливания, когато банка с общи активи над 250 милиарда $ закупи акции с право на глас на компания с активи за 10 милиарда $ или повече.

UBS е поискала от ФЕД да утвърди сливането на 22 март, заяви ФЕД.

След години на кавги и загуби 167-годишната Credit Suisse доближи до ръба на банкрута, преди основаният в Цюрих съперник UBS да се притече на помощ със обединение, проектирано и финансирано от швейцарските управляващи предишния месец.

UBS се съгласи да купи Credit Suisse за 3 милиарда швейцарски франка (3,3 милиарда долара), което е дребна част от предходната ѝ пазарна стойност.

Швейцарските управляващи и UBS Group AG се надпреварват да приключат поглъщането на Credit Suisse Group AG в границите на едвам един месец, с цел да запазят клиентите и чиновниците на кредитора, заяви по-рано Reuters.

Английската централна банка също е одобрила поглъщането в Обединеното кралство, оповестиха осведомени с процеса лица.

UBS съобщи, че чака договорката да сътвори бизнес с над 5 трилиона $ общо вложени активи.

Съгласно договорката за усвояване притежателите на облигации AT1 на Credit Suisse няма да получат нищо, а акционерите, които нормално се подреждат под притежателите на облигации във връзка с обезщетенията, ще получат 3,23 милиарда $.

ФЕД подлага на засилен контрол компаниите с активи за над 700 милиарда $ или над 75 милиарда $ в действия сред юрисдикциите, в това число годишни стрес проби и нараснали стандарти за ликвидност.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР