Управителният съвет на ДФ Земеделие взе решение за отпускане до

...
Управителният съвет на ДФ Земеделие взе решение за отпускане до
Коментари Харесай

Фонд Земеделие отпуска 3.5 млн. лв. за реализация на родното производство на агнешко месо

Управителният съвет на Държавна фирма „ Земеделие ” взе решение за разпределяне до 3 500 000 лева помощ de minimis на кланици за компенсиране на част от разноските за превоз, логистика и реализация на месо от дребни преживни животни в комерсиалната мрежа през 2020 г.

Помощта има за цел да подкрепи родните производители да осъществят на пазара отгледаните от тях агнета и ярета при въведеното изключително състояние у нас поради пандемията от ковид (COVID-19). Срокът за кандидатстване по държавната помощ е от 31 март до 31 май 2020 година, като дотациите ще бъдат платени до 30 юни 2020 г.

Подпомагане ще получат кланиците, които са свързващото звено сред земеделските стопани и търговците. Те ще изкупуват живи агнета и ярета от фермерите и ще извършат клането на животните. Подпомагането е ориентирано към дребните и междинни фермери, чиито стада не надвишават 500 глави животни. Добитото месо ще се осъществя на територията на цялата страна. В България има настоящи 64 кланици, които могат да правят кръвопролитие на дребни преживни животни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР