Управителният съвет на ДФ "Земеделие" отпусна 30 млн. лв. за

...
Управителният съвет на ДФ "Земеделие" отпусна 30 млн. лв. за
Коментари Харесай

Предоставят се 30 млн. лв. за краткосрочни кредити в сектор Плодове и зеленчуци

Управителният съвет на Държавна фирма "Земеделие " отпусна 30 млн. лева за краткосрочни заеми на производителите на плодове и зеленчуци полско и оранжерийно произвеждане за годишна продукция 2020 година От тях 5 млн. лева се разпределят в помощ на оранжерийното произвеждане, оповестиха от финансовата институция.

Решението има за цел да подкрепи българските производители на плодове и зеленчуци. То е съобразено и с настояването на Националната асоциация на оранжерийните производители за предприемане на ограничения разследване на пандемията от ковид (COVID-19).

Над 9000 овцевъди могат да се възползват от държавно подкрепяне преди Великден

На подкрепяне подлежат аграрни стопани, които имат подадено и завършено заявление по схемите за обвързано произвеждане на плодове и полски и/или оранжерийни зеленчуци за годишна продукция 2020 година

Градинарите и овощарите би трябвало да са подавали заявление за подкрепяне по същите схеми най-малко 3 години обратно (за Кампания 2017, за Кампания 2018 и за Кампания 2019 г.). Кредитите ще се дават при рента в размер на 2 % и следва да бъдат погасени до 30 юни 2021 година

Предстои Държавна фирма "Земеделие " да изготви инструкции взаимно с способените дирекции на МЗХГ, които министърът на земеделието, храните и горите би трябвало да утвърди.

Задължават веригите да продават български храни на 50% от площта им
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР