Управителният съвет на ДФ "Земеделие" /ДФЗ/ утвърди финансов ресурс от

...
Управителният съвет на ДФ "Земеделие" /ДФЗ/ утвърди финансов ресурс от
Коментари Харесай

Картофопроизводителите ще получат 1,6 млн. лева за борба с вредителите

Управителният съвет на Държавна фирма "Земеделие " /ДФЗ/ утвърди финансов запас от 1,6 млн. лв. за 2019 година по Схема за държавна помощ "Помощ за компенсиране разноските на аграрни стопани, свързани с осъществяване на ограничения по "Национална стратегия от ограничения за надзор на почвени неприятели по картофите от сем. Телени червеи (Elateridae) ". Чрез помощта се компенсират част от разноските на земеделските стопани за закупуване на артикули за растителна отбрана за надзор на почвения пакостник. Съобщението на е на пресцентъра на фонд "Земеделие ".

Производителите на картофи могат да аплайват за подкрепяне от 11 март до 15 май 2019 година Заявления по схемата ще се одобряват в регионалните дирекции на ДФЗ. До 31 май земеделските стопани би трябвало да показват отчетни документи за осъществените действия по отнасяне на картофените насаждения. Крайният период за погашение на дотациите е 21 юни 2019 година

От поддръжката могат да се възползват дребни и междинни предприятия - аграрни стопани, които отглеждат картофи на площи с размер над 1 дка. По схемата ще се компенсират направените разноски единствено за тези препарати, които са позволени в Република България за химичен надзор на почвени вредители по картофите от сем. Телени червеи (Elateridae). Картофопроизводителите сами избират продукта за растителна отбрана. Ще се подкрепят до 100 % от цената му, само че не повече от размера на държавното подкрепяне на хектар по артикули и не повече от 500 лева./ха, с включен Данък добавена стойност.

Важно е претендентите по схемата да знаят, че за подкрепяне се одобряват разноски за артикули за растителна отбрана, които са осъществени след подаване на заявката за кандидатстване в ДФЗ, преди активността по надзор на вредителите да е почнала.

Допълнителна информация за схемата може да бъде открита на уеб страницата на Държавна фирма "Земеделие ", раздел "Държавни помощи ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР