Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" увеличи на 15 лева

...
Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" увеличи на 15 лева
Коментари Харесай

Увеличават помощта за животновъдите

Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие " усили на 15 лв. за овца-майка или за коза-майка помощта за овцевъдите и козевъдите, оповестява БГНЕС.
Срокът за кандидатстване за животновъдите е продължен до 10 август 2018 година Заявления за помощта ще се одобряват в отдел „ Прилагане на схеми и ограничения за подпомагане”. Кандидатства се персонално или посредством упълномощено лице, след показване на пълномощие по пример, направен от Държавен фонд "Земеделие ".
Помощта би трябвало да бъде изплатена до 20-и август, като е допустимо средствата да бъдат преведени след този период, в случай че се постанова осъществяване на спомагателна административна инспекция на подпомагането.
Подпомагането на земеделските стопани, отглеждащи овце-майки и/или кози-майки посредством минимална помощ „ де минимис “ за компенсиране на част от разноските поради чумата по дребните преживни животни в областите Ямбол и Бургас, е увеличено с 423 680 лева
Калкулираната единична ставка се усилва от 47 лв. на 55 лв. за една овца-майка и за една коза-майка.
Срокът за кандидатстване за животновъдите е до 31-ви август.
С нарастването на помощите, стопаните ще могат да покрият загубите си от продажби на мляко и усложнения с изхранването на животните.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР